Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 24. aprīlis 09:31:11
Kultūra » Ārzemju mākslas muzejā atklās izstādi - Sapņi uz riteņiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārzemju mākslas muzejā atklās izstādi - Sapņi uz riteņiem
Autors: Laima Paula, 17/03/2009 09:43

Ceļojošā izstāde „Sapņi uz riteņiem” ir veltīta dāņu riteņbraukšanas kultūrai. Tās mērķis ir iedvesmot citas pilsētas un to iedzīvotājus novērtēt pārvietošanās brīvību un šarmu, ko sniedz velosipēds, kā arī uzskatāmi un interaktīvi parādīt velocentrētās domāšanas un dzīves pieejas saistību ar ilgtspējīgas pilsētvides attīstības modeļiem, informē Ārzemju mākslas muzeja speciāliste Alma Ziemele.

„Sapņi uz riteņiem” uzrunā visus zaļi domājošos Rīgas un Latvijas iedzīvotājus, kuru ikdienas pārvietošanās līdzeklis ir velosipēds, kā arī aicina pārējos iekļauties riteņbraucēju kultūrā. Izstāde ir arī turpinājums dialogam ar pilsētas attīstības plāna veidotājiem, kurā velosipēdistiem būtu jākļūst par līdzvērtīgiem satiksmes plūsmas dalībniekiem.

„Sapņi uz riteņiem” ir veidota kā interaktīva mākslas telpa, kuras centrā ir velosipēds pilsētvidē. Izstādes laikā tās apmeklētāji tiks rosināti ne tikai iepazīties ar Dānijas pieredzi, bet arī izteikt savus ierosinājumus un idejas, kas ļautu Rīgai kļūt par velosipēdistiem draudzīgu vidi.

Izstādes „Sapņi uz riteņiem” iniciators un kurators ir dānis Tomass Ermakora. Ceļojošās izstādes aizsākums rodams 2002.gadā Parīzē, un līdz šim izstāde ir apceļojusi Eiropu un viesojusies Austrālijā. Latvijā izstāde skatāma, pateicoties Dānijas vēstniecības Latvijā un Dānijas kultūras institūta sadarbībai.

Izstādes atklāšana - otrdien, 24. martā pl.17.00
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu