Sportosim un sakposim vidi
Autors: Marta Grunde, 05/06/2008 10:01

Kā jau ik gadu ir ierasts, maratona laikā „Projekts Pēdas” aicina ļauties veselīgā un videi draudzīgā pārvietošanās līdzekļa – velosipēda – valdzinājumam, lai apceļojot daļu Igaunijas un Latvijas, iepazītu kultūru un dabas vienreizību, kā arī popularizētu zaļā dzīvesveida pozitīvo ietekmi uz cilvēka veselību, kā fizisko, tā garīgo!

Maršruta izstrādi dabā veikuši „Projekta Pēdas” dalībnieki, izvēloties maksimāli drošus ceļus ar samazinātu satiksmes plūsmu, lai izbēgtu no iespējamiem negadījumiem, tajā pašā laikā atrodot interesantus dabas un kultūrvēstures pieminekļus. Distance sadalīta līdzīgi visām 17 dienām, ietverot arī nakšņošanas vietas. Martaona laikā kopīgiem spēkiem tiek rīkotas talkas, lai sakoptu apkārtējo vidi. Velobrauciena dalībniekiem līdzi jāņem: velosipēds, telts, guļammaiss, ēdiens, nauda, atstarotāji, pirmā neatliekamās palīdzības medikamenti, dokumenti u.c.

Svarīgi ir tas, ka velobraucienam nav dalības maksas, kā arī, ka tajā aicināti piedalīties visi interesenti, turklāt izvēloties vai braukt visu maršrutu, vai kādu konkrētu velobrauciena dienu vai posmu.