Ieteikumi kā izdarīt likmes uz hokeju
Autors: Mediju materiāls, 02/12/2022 15:05


Likmes uz hokeja spēlēm ir vienas no aizraujošākajām sporta totalizatoru piedāvājumā. Tomēr, pirms pievērsties derībām uz hokeju, ir svarīgi iepazīties ar to veidiem, specifiku un piedāvātajām iespējām.

Hokeja likmju veidi

Totalizatoru spēlētājiem, izvēloties derēt uz hokeja mačiem, svarīgi zināt, kāda veida likmes tiek piedāvātas. Iespēju klāsts ir plašs, tomēr arī šeit pastāv iecienītākās iespējas spēlētāju vidū. Kā arī dažādi ieteikumi, kas jāņem vērā, pirms izdarīt savu izvēli.

Biežākās likmes uz hokeju

Vispopulārākās ir likmes uz spēles uzvarētāju. Hokejā tiek piedāvātas trīs iespējas - pirmās vai otrās komandas uzvara pamatlaikā, kā arī neizšķirts pamatlaikā. Ejot līdzi laikam un mainoties spēles noteikumiem, no apvāršņa ir pazudusi opcija, ka hokeja mačs tiek noslēgts ar neizšķirtu. Pārliecinoši lielākajā vairumā līgu visos gadījumos tiek noteikts uzvarētājs - vai tas būtu ar papildlaika vai pēcspēles metienu sērijas palīdzību.

Attiecīgi sporta totalizatori piedāvā “likmes bez neizšķirta”, kas nozīmē, ka spēlētājam ir jāizvēlas viena no komandām, kas izcīnīs uzvaru. Un vienalga kādā veidā - pamatlaikā, papildlaikā vai metienu sērijā.

Tāpat populārs likmes veids ir “dubultiespēja”. Tā savukārt nozīmē, ka ir jāizvēlas viena komanda, kas uzvarēs pamatlaikā, vai vismaz pēc 60 minūtēm uz tablo jābūt neizšķirtam rezultātam.

Ļoti iecienīta ir arī handikapu lietošana spēlē. Proti, handikaps nozīmē, ka tiek piedāvātas iespējas derēt uz to, ka viena komanda uzvarēs ar noteiktu vārtu skaitu, vai tieši otrādi - ka komanda noteikti nezaudēs ar lielāku vārtu starpību, kāda ir piedāvāta likmju līnijās.

Piemērs: tiekas komandas 1 un 2. 1 ir pārliecinoši mača favorīti, tāpēc tiek piedāvāts handikaps (-2,5), kas nozīmē, lai likme laimētu, 1. komandai ir jāuzvar ar vismaz trīs vai vairāk vārtu starpību. Tāpat tas darbojas arī uz hadikapu (+2,5). Ja komanda zaudē ar divu vai mazāk vārtu starpību vai spēlē uzvar, izvēle bijusi veiksmīga.

Statistika liecina, ka ļoti populāras ir likmes arī uz kopējo gūto vārtu skaitu “vairāk/mazāk”. Tas nozīmē, ka spēlētājs izdara izvēli vai nu, ka spēlē tiks gūti vairāk vārti nekā noteiktajā robežā vai mazāk.

Piemērs: tiekas komandas 1 un 2. Kopā gūto vārtu robeža noteikta 5,5 vārti. Ja spēle noslēdzas 4:2 (vienalga kuras vienības labā), handikaps ir laimējis. Ja mačā tiek gūti mazāk par sešiem vārtiem, attiecīgi laimests nav iegūts.

Ja tiek piedāvāts vārtu skaits bez decimāldaļas, piemēram, 5, tad, ja mačs noslēdzas 3:2, tiek piemērots koeficients 1.

Tiek piedāvātas arī LIVE jeb tiešraides likmes. Proti, kad spēlētājs izdara savu izvēli jau pēc tam, kad spēle ir sākusies. Šādos gadījumos ir iespējams iegūt lielāku koeficientu nekā pirmsspēles likmēs. Kā tas strādā?

Piemērs: tiekas komandas 1 un 2. Pirms mača 1 ir pārliecinoši favorīti ar koeficientu uz uzvaru pamatlaikā ar 1,50. Spēlei sākoties, favorīti nespēj ātri gūt vārtus, līdz ar to - jo ilgāk rezultāts saglabājas neizšķirts, jo vairāk pieaug koeficienta vērtība.

Kādi apstākļi jāņem vērā, izdarot likmes uz hokeju

Pirms pievērsties likmēm uz hokeju, ir svarīgi ņemt vērā vairākas lietas. Pirmkārt, čempionāta līmeni. Jo augstāks līmenis, jo grūtāk prognozējami būš spēļu iznākumi. Jo starpība starp vadošajām čempionāta komandām ar turnīra lejas daļas vienībām ir mazāka nekā tas ir zemāka līmeņa sacensībās.

Labs piemērs ir Nacionālā hokeja līga (NHL), kurā pēc statistiskas visbiežāk pie uzvarām tiek ne - favorītu komandas. Tāpat, it īpaši NHL kontekstā, svarīgi pievērst uzmanību tam, kura turnīra stadijā spēle norisinās. Ja tas ir regulārais čempionāts, tā ir viena lieta, bet ja izslēgšanas spēle, pavisam cita. Jo tieši izslēgšanas spēlēs tiek fiksēti visnegaidītākie rezultāti. Tas pats attiecināms arī uz citiem čempionātiem.

Tiesa, neprognozētībai ir arī savas priekšrocības - attiecīgi totalizatori piedāvā lielākus koeficientus.

Tāpat spēlētājiem būtu svarīgi pievērst uzmanību uz tādām lietām kā pēdējo piecu, desmit spēļu nogrieznī demonstrētajam sniegumam, kas liecina par komandas aktuālo sportisko formu.

Jāiepazīstas arī ar sastāviem, lai noskaidrotu, kurā komandā ir traumētie spēlētāji, vai tieši nav. Kā arī situācijai turnīra tabulā. Nereti ir situācijas, kad vienai komandai no turnīra kopvērtējuma viedokļa nekas vairāk nav nepieciešams, kamēr otrai - uzvara vajadzīga kā “ēst”.

Lai iepazītos vairāk ar hokeja likmju piedāvājumu klāstu un iegūtu plašāku informācijas apjomu, Likme.tv eksperti ir sagatavojuši svarīgāko padomu un stratēģiju apskatu totalizatori latvijā. Tur ikvienam interesentam būs iespēja iegūt sev interesējošo informāciju par hokeja likmēm.