Zini, kur atrodas Tavs suns! Klajā laista jauna suņu izsekošanas ierīce
Autors: BNA LATVIA, 01/09/2021 15:40

Šodien Garmin Baltijas valstu tirgum laidis klajā Alpha® 10 - kompaktu un pielāgojamu izsekošanas un dresūras ierīci aktīvās atpūtas piekritējiem un viņu suņiem. Tā ir unikāla ar savu mazo izmēru, padarot to vieglu un ērti lietojamu, tajā pašā laikā, iestrādāta virkne funkciju, tostarp draugu izsekošanas (buddy tracking) sistēma.

“Kad esi ārā ar suni, aktivitātes un to intensitāte ir dažāda katru reizi, tajā pašā laikā viena lieta paliek nemainīga - nepieciešamība spēt ātri noteikt suņu atrašanās vietu un pārliecināties, ka viņš ir drošībā. Alpha 10 aktīvās atpūtas piekritējiem sniedz unikālus suņu izsekošanas un dresūras risinājumus dažādās situācijās,” stāsta Dens Bartels (Dan Bartel), Garmin globālās tirdzniecības direktors. “Suņi ir mūsu labākie draugi, bet Alpha 10 būs jūsu tuvākais biedrs gan pārgājienos dabā, gan medībās vai vienkārši pētot apkārtni kopā ar suni. Turklāt tās kompaktais dizains ļauj lietotājam justies ērti, izmantojot to tikai, ja pēc tā ir nepieciešamība.”

Autonoma ierīce 

Alpha 10 sver mazāk nekā 160 gramus un ir vien 6,6 centimetrus gara, un tas ir jaunākais un vieglākais no “Garmin” sortimenta suņu izsekošanas pasaulē, nodrošinot virkni funkciju. Tā, piemēram, Alpha 10 spēj nodrošināt ātru suņu izsekošanu un viegli pielāgojamas dresūras iespējas. Tā aprīkota ar augsta kontrasta ekrānu, kas redzams pat sliktā apgaismojumā un kurā ar rādītājbultu tiek attēlots virziens un attālums līdz suņiem ar 2,5 sekunžu atjaunošanas frekvenci. Ierīce spēj izsekot un dresēt līdz 20 suņiem 14,5 kilometru attālumā, izmantojot iebūvēto GPS un pielāgojamas dresūras funkcijas, kas iekļauj skaņu un vibrāciju, kā arī 18 īslaicīgas un ilgstošas stimulācijas līmeņus. Alpha 10 ir radīta vieglai izmantošanai un to var ātri pārslēgt starp suņiem, izmantojot slēdzi, kas atrodas uz ierīces. Ar akumulatora darbības laiku līdz vienai nedēļai (40 lietošanas stundas) un ūdensizturības līmeni IPX72 Alpha 10 būs blakus, neatkarīgi no atrašanās vietas un laikapstākļiem. 

Mobilais risinājums 

Mednieki Alpha 10 var savienot pārī ar Garmin Explore™ viedierīču lietotni, lai iegūtu uzlabotas kartēšanas iespējas. Kad Alpha 10 ir savienota pārī, lietotājs var to ielikt somā un izmantot savu saderīgo viedtālruni vai planšetdatoru, lai skatītos savu suņu atrašanās vietu un izsekotu viņus reāllaikā. Lietotne “Garmin Explore” nodrošina nepieciešamos papildelementus, piemēram, medību atkārtotu atskaņošanu, lai no jauna piedzīvotu iecienītākos brīžus, drošu navigāciju arī bez Wi-Fi vai mobilo sakaru tīkla, pielāgojamas sekošanas robežas un saglabātas medību kolekcijas, kas ir viegli pieejamas, kad vien tās ir nepieciešamas.

Draugu un viņu suņu izsekošana

Alpha 10 lietotāji var savienot pārī savu ierīci ar sava drauga saderīgu Garmin suņu izsekošanas ierīci, piemēram, Alpha 200i, lai aplūkotu sava drauga un viņa suņa atrašanās vietu. Pēc savienošanas Alpha 10 lietotājs var pieņemt lēmumus reāllaikā, pamatojoties uz tūlītēju informāciju, nevis gaidīt cita suņa pavadoņa mutisku paziņojumu, ka, piemēram, kaut kas nav kārtībā. Divvirzienu savienojums ļauj suņa pavadonim un Alpha 10 lietotājam redzēt vienam otra atrašanās vietu, lai nodrošinātu informāciju, arī ja neesiet viens otra redzeslaukā. Turklāt, lai nodrošinātu ātru saziņu, saderīgās ierīces var savstarpēji kopīgot iepriekš izveidotus ziņojumus.

Ekosistēmas saderība  

Lietotāji var savienot Alpha 10 ar citu Garmin ierīci, tostarp saderīgu Garmin viedpulksteni, piemēram, Instinct®, fēnix® vai tactix®, izmantojot iebūvēto suņu izsekošanas lietotni. Lai veiktu izsekošanu transportlīdzeklī, Alpha 10 ir savienojams arī ar Garmin DriveTrack™ sistēmu. UTV/ATV entuziasti var savienot Alpha 10 ar Montana® 700 sērijas ierīci, iegūstot papildu suņa izsekošanas iespējas.