Gada nogalē iedzīvotāji visbiežāk brīvo laiku izvēlas pavadīt ģimenes lokā
Autors: Publicitātes materiāls, 22/11/2017 12:05


Viens no laimīgas ģimenes priekšnoteikumiem ir kopīgi pavadīts laiks. Gada nogale it sevišķi tiek asociēta ar ģimeni, kad kopā būšana ir novērtēta ne tikai ziemas saulgriežos, bet arī ikdienā. Ejot līdzi laikam, agrākās, bagātīgās pusdienas pie saimes galda iegūst jaunu elpu un ģimenes nereti tiek manītas brančojot kādā no pilsētas restorāniem.
 
„Tā kā katrs no mums ģimenē dzīvo savā vietā, tad reizi mēnesī satiekamies, lai pārrunātu pēdējā laika notikumos, dalītos sirds siltumā un vienkārši parunātos. Vasaras mēnešos mēs mēdzam rīkot kādus izbraucienus, bet, lai nebūtu tā, ka viens pavada pusi dienu pie plīts, otru pusi mazgājot traukus, šajā pelēkajā laikā esam iecienījuši brančus. Tā ir iespēja gardi paēst, pasēdēt ērtā un skaistā vietā un tikšanos padarīt svinīgu,” stāsta Līga Bērziņa no Rīgas.
 
Branči ir ļoti populāri rietumos, bet pēdējos gados tie kļuvuši populārāki arī pie mums, Latvijā. Cits branča nosaukums ir – zviedru galds vai bufete, vai arī – vēlās brokastis. Angļu vārds "brunch", veidots no diviem citiem vārdiem – „breakfast” + „lunch” („brokastis” + „pusdienas”).
 
Kā uzskata viesnīcas “Radi un draugi” direktore Margarita Platace: „Brančošana šobrīd ir izteikta modes lieta, kas apvieno stilīgo ar mājīgo un silto. Tas ir veids kā ne tikai gardi paēst, bet arī tāds kā satuvināšanās veids. Nereti arī savā restorānā vērojam ģimenes ar lieliem, pieaugušiem cilvēkiem un bērniem, kas telpas piesilda ar gardiem smiekliem un ir laimīgi, ar pilniem vēderiem. Starp brančiem un kopā būšanu var likt vienādības zīmi.”
 
Kā atzīst viesnīcas direktore, ņemot vērā, ka restorānu visbiežāk apmeklē ne tikai viesnīcas viesi, bet arī garāmgājēji, šogad īpaša uzmanība ir pievērsta ēdienkartes kvalitātei un augstas klases servisam, lai katrs apmeklētājs justos īpaši gaidīts.
 
Četru zvaigžņu viesnīca „Radi un draugi” atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā, Mārstaļu ielā. Šī ir lieliska atrašanās vieta, jo tūristu iecienītie kultūras, mākslas un atpūtas objekti ir tikai pāris minūšu gājiena attālumā.
 
1995. gadā viesnīca savu darbību uzsāka ar 28 numuriem, divas reizes tika paplašināta un tagad, pēc 2012. gadā piedzīvotās pārbūves, piedāvā 71 jaunu un modernu istabu, mājīgu salonu, 2 gaišas un plašas konferenču zāles un elegantu restorānu „Niklāvs”.
 
Tuvākais brančs restorānā „Niklāvs” norisināsies 26. novembrī no plkst. 12.00-15.00