Prāta Vētra prezentē jauno albumu
Autors: BNA, Edijs Pālens, 13/05/2008 17:59


Latvijas populārākā grupa Prāta Vētra šodien rīkoja sava jaunā studijas albuma ar nosaukumu "Tur kaut kam ir jābūt" prezentāciju.

Prezentācijas laikā bija neliels koncerts ar ieskatu jaunajā albumā, kā arī varēja apskatīt Oto Zitmaņa gleznas, kas radītas speciāli šim albumam. Pēc koncerta saņemdami apsveikumus un dāvanas, grupas puiši jutās tiešām gandarīti par necerēti labo iznākumu.

Pasākuma oficiālā daļa beidzās ar jaunā Lietuvā tapušā videoklipa demonstrēšanu dziesmai "Ja tikai uz mani tu paskatītos"

Kā izteicās grupas dalībnieki, šis - pēc skaita devītais - bijis viens no grūtāk tapušajiem albumiem, jo stila ziņā tas atšķiras no ierastā "Prāta Vētras" repertuāra. Arī prezentācijas laikā Renārs Kaupers jokodams nemitās pateikties tām radiostacijām, kas joprojām atskaņo "Prāta Vētras" jaunos singlus. Kā albuma producentu "Prāta Vētra" bija piesaistījuši Gustavu  Pudeli jeb reperi Gustavo, kas zināmā mērā arī ietekmējis pašreizējo grupas skanējumu.

Māris Mihelsons par jauno albumu saka: "Šis albums ir vēl nepieredzēti ilga un radošu brīžu pārpilna darba rezultāts, kura smagāko un pacietīgāko lozi izvilka Gustavo. Varu nebeidzami apbrīnot viņa idejas un pārliecību. Gustavo ar darbu studijā deviņu mēnešu garumā var izvilināt no Prāta Vētras tādas muzikālas un līdz šim vēl nebijušas idejas, par kurām man nebija ne jausmas. Bet izrādījās, ka tās sēž kaut kur dziļi, dziļi mūsu visnotaļ slinkajos prātos. Rezultātā – enerģisks, neparasts un mūsdienīgs solis arī manā radošajā izaugsmē."

Renārs Kaupers, komentējot jaunā albuma nosaukuma rašanos, stāsta: "Pagājušajā vasarā Jūrmalā es ieraudzīju kādu fotogrāfiju, uz kuras tāds solīds vīrs uzvalkā bija pakāpies uz trepēm un izstiepis roku augšā, pie kam tas viss notika zem ūdens. Šis vīrietis mēģināja aizsniegt ūdens virsmu, tātad to vietu, kur ūdens satiekas ar gaisu. Un bija skaidrs, ka runa ir par meklējumiem. Par mūžīgajiem meklējumiem mums apkārt, mūsos pašos, par to, ka dzīve ir tik interesanta un mēs tik zinātkāri. Un katrs meklējums tomēr sākas ar domu: "Hm, tur kaut kam ir jābūt!""

Vasarā "Prāta Vētra" dosies koncerttūrē pa visu Latviju, Rīgā interesentiem piedāvājot savus elkus skatīt un savdabīgas – 360 grādu – redzamības skatuves.