Ieguldījumi mājsaimniecībā, kas ļaus ietaupīt naudu
Autors: Publicitātes materiāls, 08/12/2016 14:29


Dažādu mājsaimniecības preču iegāde un remontdarbu veikšana vienmēr saistās ar lielām izmaksām. Ja finansiālā situācija nav pārāk laba, tad šādi pirkumi tiek atlikti vai pat pilnībā izslēgti, lai nebūtu jāņem kredīti internetā jeb onlain sesxebi un vēl vairāk jātērējas, tomēr reizēm dažādu mājsaimniecībā nepieciešamu lietu iegāde var tieši uzlabot finansiālo situāciju, nevis to pasliktināt. Šeit būs daži piemēri, kad ieguldījumi mājsaimniecībā ļaus ietaupīt naudu ilgtermiņā.

Ļoti labs piemērs ir mājas izolācija. Tas nozīmē, ka jāparūpējas par to, ka visas spraugas, pa kurām ieplūst gaiss un mitrums, tiek izolētas ar dažādu gaisa necaurlaidīgu materiālu palīdzību. Tas ir viens no veiksmīgākajiem ieguldījumiem, jo nesaistās ar pārāk lielām izmaksām, bet spēj sniegt nozīmīgu ietaupījumu gan par apkuri, gan gaisa kondicionēšanu. Pareiza mājas izolēšana palīdz māju saglabāt siltu ziemā un vēsu vasarā, līdz ar to nav nepieciešams sildīt vai atvēsināt māju. Pateicoties tam, ievērojami samazināsies rēķinu summa par komunālajiem maksājumiem. Šis ieguldījums varētu atmaksāties jau mazāk kā vien gada laikā.

Arī jaunas elektrotehnikas iegāde palīdzēs samazināt rēķinu summu. Elektropreces gan ir samērā dārgas, un tas prasīs lielākas sākotnējās investīcijas, taču veca elektrotehnika patērē daudz vairāk enerģijas nekā jauna. Mūsdienās ir pieejamas energoefektīvas elektropreces, kas atsevišķos gadījumos patērē pat par 30% mazāk enerģijas nekā tās, kas iegādātas pirms vairākiem gadiem. Vismaz tādu elektropreču nomaiņa kā veļasmašīna, ledusskapis un trauku mazgājamā mašīna noteikti atmaksāsies dažu gadu laikā, jo to elektrības patēriņš sastāda lielu daļu no kopējās rēķina summas.

Apgaismes iekārtu nomaiņa arī ļaus taupīt elektrību un līdz ar to arī taupīt naudu. Vecās paaudzes kvēlspuldzes patērē daudz vairāk elektroenerģijas, turklāt kalpo daudz īsāku laiku nekā ekonomiskās LED spuldzes. Tiesa, kvēlspuldzes ir lētākas, taču ilgtermiņā tās ir daudz neizdevīgākas. Spuldzīšu nomaiņa neprasīs ārkārtīgi lielas investīcijas, bet dos nozīmīgu ieguldījumu, tāpēc to vajadzētu izdarīt ikvienai mājsaimniecībai.

Radiatoru jeb apsildāmo iekārtu nomaiņa noteikti būs ļoti vērtīgs ieguldījums, kaut gan sākotnēji varētu izmaksāt diezgan daudz. Nav nekas neekonomiskāks kā veci radiatori, kas tērē enerģiju, bet nesilda. Bieži vien tiek ievērojami pārmaksāts par apkuri, jo ir nepieciešama daudz lielāka cirkulācija, lai varētu nodrošināt vismaz mērenu siltumu. Jauni radiatori būs silti arī tad, ja tiem tiks piegādāts tikai neliels siltuma daudzums. Tā kā apkures cenas ir ļoti augstas, šis ieguldījums atmaksāsies dažās sezonās.

Logu nomaiņa, savukārt, ne vien ļaus ietaupīt naudu par komunālajiem maksājumiem, bet arī dos iespēju kādu laiku iztikt bez nopietniem remontdarbiem. Veci logi, kas laiž cauri gaisu un mitrumu, padara māju vēsu, un tā pat var sākt pelēt. Jaunākās paaudzes plastmasas logi vienmēr nodrošinās atbilstošu gaisa temperatūru un mitruma līmeni mājās, līdz ar to varat būt droši, ka nebūs vajadzības pēc nopietniem remontdarbiem. Logu nomaiņa gan atmaksāsies diezgan ilgā periodā, jo tie ir samērā dārgi, taču tas vienalga ir izdevīgi.

Ja jūsu māja ir pilna ar šāda veida ierīcēm un detaļām, kas ievērojami palielina komunālo maksājumu rēķinu summas, jums noteikti vajadzētu apsvērt iespēju steidzami veikt kādus uzlabojumus. Varbūt šajā situācijā pat vajadzētu apsvērt domu par ātro kredītu jeb swrafi sesxi, jo ilgtermiņā šīs investīcijas ļaus ietaupīt ļoti lielas naudas summas. Tomēr, pirms ņemt kredītu, noteikti jāizvērtē savas iespējas atmaksāt aizdevumu.