Kikbokss liek Latvijas vārdam izskanēt pasaulē
Autors: , 30/09/2016 12:28


Lai arī tradicionāli sabiedrības apziņā kikbokss rada asociācijas ar sporta veidu, ko pārstāv vīrieši, arī daiļais dzimums sevi spēcīgi pieteicis kikboksa pasaulē. Arī Latvija var lepoties ar lieliskiem sasniegumiem kikboksā un pārsteidzošā kārtā sensacionālus panākumus un starptautisku atzinību guvušas mūsu pašu meitenes – Madara Brikmane un Amanda Millere.

Amanda Millere ir viena no Latvijas titulētākajām kikbokserēm un tieši šodien viņa svin savu 17. dzimšanas dienu. Lielisku dāvanu dzimšanas dienā sev un visai Latvijas kikboksa sabiedrībai viņa sagādāja jau septembra sākumā, izcīnot pasaules čempiones titulu!

No 27. augusta līdz 3. septembrim Īrijā, Dublinā norisinājās nozīmīgākās kikboksa organizācijas WAKO (World Associosion of Kickboxing Organization) rīkotās “WAKO World Championships Cadets&Juniors 2016” sacensības. Šajās sacensībās piedalījās dalībnieki no visiem pieciem kontinentiem – kopumā 1366 dalībnieki no 47 valstīm. Latvijas kadetu un junioru izlasi pārstāvēja desmit sportisti, no kuriem divas Kikboksa un boksa skolas “Rīga” audzēknes – Latvijas un Lietuvas čempione Madara Brikmane un titulētākā Latvijas kikboksere – divkārtējā Eiropas čempione, Pasaules čempionāta bronzas ieguvēja, vairākkārtējā Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas čempione, “WKA International Open Cup 2012” uzvarētāja Amanda Millere.

Millere startēja disciplīnā full contact. Finālā tobrīd sešpadsmit gadus vecā sportiste tikās ar sportisti no Kazahstanas. Jau cīņas pirmajā raundā A. Millere guva pārākumu par pretinieci ar rezultātu 3:0, otrā raundā A. Millerei veiksmīgi izdevās izpildīt visus trenera norādījumus, jau pirmajā minūtē cīņa tika apturēta un par uzvarētāju ar tehnisko nokautu tika atzīta latviete.

Lielu ieguldījumu meiteņu izaugsmē ieguldījuši treneri no Kikboksa un boksa skolas “Rīga” – divkārtējā pasaules čempione kikboksā Linda Ābele un Gatis Ābele.

Visi sporta draugi sveic jaunās sportistes un viņu trenerus ar lieliskajiem panākumiem. Īpašs sveiciens šis dienas jubilārei Amandai Millerei, kurai arī turpmāk vēlam izcilus rezultātus un nezūdošu cīņas sparu!