Olimpisko spēļu atklāšanā Latvijas karogu nesīs skeletonists Martins Dukurs
Autors: Laima Paula, 11/02/2010 10:29

Šodien, 11.februārī, Vistleras Olimpiskajā ciematā notika Latvijas komandas sapulce, kurā Latvijas karognesēja pienākumus XXI ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nolēma uzticēt skeletonistam Martinam Dukuram.

Visi olimpiskās vienības dalībnieki bija sekojuši līdz Martina veiksmīgajai sacensību sezonai un viņa izcīnītajiem Eiropas čempiona un pasaules kausa kopvērtējuma līdera tituliem, tādēļ sportists saņēma nedalītu komandas atbalstu. Neviens cits kandidāts šim atbildīgajam pienākumam netika izvirzīts.

Martins Dukurs par šo komandas biedru izvēli bija nedaudz samulsis, jo viņaprāt atbilstošāki kandidāti būtu kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis vai biatlonists Ilmārs Bricis.

Komandas sapulcē piedalījās visu individuālo sporta veidu galvenie treneri, komandas vadība, kā arī LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis, kuri pauda gandarījumu par izvēlētā karognesēja līdera dotībām.

Savu dalību atklāšanas ceremonijā pēc rūpīgas treniņu un sacensību režīma izvērtēšanas apstiprinājuši kalnu slēpošanas, bobsleja, skeletona un distanču slēpošanas sportisti, kā arī hokejisti.

XXI ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju Latvijas līdzjutēji varēs vērot LTV1 un LTV7 tiešraidē, kas sāksies 13.februārū četros no rīta.