Iekšlietu ministrija samazina dienesta transportlīdzekļu izmantošanu
Autors: Laima Paula, 04/01/2010 10:39

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece šodien, 4.janvārī, parakstījusi rīkojumu ar kuru uzdod no šā gada 5.janvāra Valsts policijas, Valsts robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atbalsta funkciju sniegšanas struktūrvienību amatpersonām turpmāk darba pienākumu izpildei izmantot tikai tos dienesta transportlīdzekļus, kas tiek izmantoti dežūrējošā režīmā.

„Saņemot dienestu vadītāju ziņojumus par dienesta automašīnu izmantošanas kārtību viņu vadītajās iestādēs, secināju, ka atbalsta funkciju sniegšanas struktūrvienību amatpersonām nepamatoti tiek piešķirtas dienesta automašīnas un tās nav nepieciešamas šo struktūrvienību pilnvērtīgai darba pienākumu veikšanai. Tā vietā pilnībā pietiktu ar dežūrējošā režīmā esošo automašīnu izmantošanu, kā tas jau tiek sekmīgi praktizēts Iekšlietu ministrijas centrālajā aparātā. Tās automašīnas, kas šī rīkojuma rezultātā tiks atbrīvotas, nepieciešams novirzīt tiem dienestu darbiniekiem reģionos, kas ikdienā veic pienākumus uz vietas un tieši nodrošina sabiedrības kārtību un drošību,” pauž iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Rīkojums arī nosaka aizliegumu izmantot dienesta transportlīdzekļus privātām vajadzībām. Šī rīkojuma mērķis ir pilnveidot dienesta transportlīdzekļu izmantošanas kārtību, novērst nepamatotu dienesta transportlīdzekļu izmantošanu un optimizēt transportlīdzekļu nobraukumu un ekonomēt finanšu līdzekļus.