Atjaunots sporta komplekss „Arkādija”
Autors: Solvita Barkāne, 13/11/2009 11:39

Rīgas sporta ēku bāzi pēc rekonstrukcijas papildinājis jauns sporta komplekss „Arkādija”. Pēc rekonstrukcijas, ko kopīgi veica pilnsabiedrība «Reaton SZMA» un SIA „Moduls Rīga”, jaunais sporta komplekss ieguvis gan modernas sporta telpas, gan atguvis ēkas vēsturisko koka fasādi.

Atjaunotajā „Arkādija” sporta kompleksā izveidotā apgaismošanas sistēma ļaus organizēt nacionāla līmeņa spēles. Ārējā apgaismojuma rekonstrukcija ietver skrejceļu funkcionālo izgaismošanu, kā arī futbola laukuma izgaismošanu.

Sporta komplekss ieguvis jaunu,  Eiropas Savienības normatīvajiem standartiem atbilstošu stadionu, ar četriem skrejceļiem ar sintētisko sporta seguma klājumu, četriem barjerskrejceļiem, tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas sektoriem, augstlēkšanas un kārtslēkšanas sektoriem, kā arī šķēpa un diska mešanas sektoriem. Jaunās tribīnes varēs pulcēt 432 skatītājus.

Rekonstrukcijas gaitā veikta arī objekta apsaimniekošanai nepieciešamo saimniecības ēku un visu ārējo inženiertīklu rekonstrukcija, teritorijas zaļās zonas izveidošana, seguma atjaunošana un jauna seguma uzklāšana.

Sporta kompleksa „Arkādija” vēstures pirmsākumi meklējami 1905. gadā, kad tā pašreizējā teritorijā tika ierīkots sporta aktivitātēm paredzēts laukums. Sporta centrs “Arkādija” tika nodots ekspluatācijā 1969. gadā un bija „Latvijas Dzelzceļa” īpašumā. 2001. gadā tas pārgāja Rīgas pašvaldības īpašumā un 2002. gadā tam ir piešķirts Nacionālās sporta bāzes statuss.