Kirovs Lipmans: Māc satraukums par hokeja līmeņa noturēšanu un tā attīstību Latvijā
Autors: , 10/08/2009 14:30

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) šodien valdes sēdē izskatīja jautājumus par situāciju bērnu, jauniešu un pieaugušo hokejā un perspektīvām jaunajā sezonā. LHF valde sēdē apstiprināja Bērnu un jauniešu meistarsacīkšu jaunās sezonas nolikumu, kā arī Disciplināro sodu nolikumu, informē LHF speciāliste Vita Ļebedeva.

LHF valde un federācijas prezidents Kirovs Lipmans uzsvēra: „Šobrīd ir nopietnas finansiālās problēmas. Nav skaidra situācija par valsts, pašvaldību un citu organizāciju atbalstu, līdz ar to māc satraukums par hokeja līmeņa noturēšanu un tā attīstību Latvijā. Visas mūsu izlases spēlē pasaules elites grupā, tomēr panākumu noturēšanai ir nepieciešami līdzekļi gan gatavošanas posmā, gan dalībai čempionātos un starptautiskajos turnīros.”

Latvijas U-20 galvenais treneris Andrejs Maticins informēja par izlases gatavošanos dalībai Sergeja Žoltoka turnīrā. 24., 25. un 26. augustā U-20 notiks ledus koptreniņi, savukārt no 27. līdz 29. augustam komanda piedalīsies jau piektajā Žoltoka piemiņas turnīrā ar vienīgu mērķi – uzvarēt.

Lai jau laikus uzsāktu Latvijas U-20 izlases gatavošanos dalībai pasaules čempionātā Kanādā, uzņemtos rūpes par komandas ekipējuma un citu jautājumu risināšanas, valde pieņēma lēmumu par Latvijas U-20 izlases komandas vadītāju apstiprināt valdes locekli Valentīnu Bļugeru. Joprojām neskaidra ir situācija ar dalībniekiem nākamajā sezonā virslīgā, jo hokeja klubi nonākuši finanšu grūtībās. LHF valde izskatīja dažādus Latvijas čempionāta norises variantus, uzsverot, ka čempionātam ir jānotiek. Pretējā gadījumā Latvija nevarēs piedalīties pasaules čempionātos. Klubiem desmit dienu laikā ir jāiesniedz LHF atbildi par gatavību dalībai čempionātā. Savukārt LHF vadība vēl tiksies ar pašvaldību pārstāvjiem par iespējamo klubu atbalstu.