Notiks Rīgas pilsētas atklātais čempionāts brīvajā cīņā
Autors: Māris Rozenštoks, Dzintra Āboliņa, 19/12/2008 10:58

Piektdien un sestdien, 19. un 20. decembrī, Olimpiskajā sporta centrā (Grostonas ielā 6b) jau divpadsmito reizi pēc kārtas notiks Rīgas pilsētas atklātais čempionāts brīvajā cīņā. Čempionāta pirmajā dienā plkst. 18.00 paredzēta svēršanās, savukārt sacensības sāksies 20. novembrī plkst. 10.00.

Šo čempionātu, kas ir vienīgais Latvijas starptautiskais turnīrs un iekļauts Vispasaules starptautiskās cīņas federācijas (FILA) sacensību kalendārā, organizē Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments ar mērķi noskaidrot spēcīgākos Rīgas cīkstoņus astoņās svara kategorijās, sieviešu un vīriešu grupās.

Sacensībās piedalīsies juniori vecumā no 16 līdz 20 gadiem no Vācijas, Krievijas, Austrijas, Anglijas, Kazahstānas, Baltkrievijas, Ukrainas u.c. valstīm. Šajās sacensībās piedalīsies ne tikai valstu komandas, bet arī šo valstu izlašu pārstāvji. Arī Latviju pārstāvēs spēcīgākie cīkstoņi un Latvijas izlase.

Turnīra mērķis ir popularizēt brīvo cīņu Rīgā un Latvijā, stiprināt cīkstoņu starptautiskos sakarus, kā arī paaugstināt sportisko meistarību. Latvijas sportistiem šis turnīrs ir nozīmīgs ar to, ka dalībnieki tiek vērtēti pēc FILA standartiem un spēcīgākie tiek izvērtēti izlases tālākai komplektēšanai.

Turnīrā dažādās kategorijās izvērtēs individuālos un komandas sniegumus. Godalgoto vietu ieguvējus apbalvos ar medaļām, diplomiem un piemiņas balvām. Sacensībās valstu pārstāvētie sportisti cīnīsies arī par „Ceļojošo kausu”, kuru pērn  izcīnīja Gruzijas cīkstoņi.

Sacensības kontrolēs FILA pārstāvēts tiesnesis. Sacensību vadību nodrošina galvenā tiesnešu kolēģija. Galvenais sacensību tiesnesis Visvaldis Freidenfelds (FILA kategorija), galvenais sekretārs Rolands Harcinkēvičs.


Papildinformācija:
V. Freidenfelds,
tālr: 67030246,  26480143,
sacensību nolikums: www.sports.riga.lv

Informāciju sagatavoja:
Māris Rozenštoks,
tālr. 67026838
Dzintra Āboliņa,
tālr. 26554446
Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa