Latvija Farjabas provinces iedzīvotājiem Afganistānā dāvina siltās segas
Autors: LR Ārlietu ministrija, 02/12/2008 17:12


Veiksmīgi noslēgusies vēl viena Latvijas aktivitāte Afganistānā. Tās ietvaros par Latvijas līdzekļiem tika sagādātas un ar Tehniskās sadarbības un attīstības aģentūras starpniecību trūcīgajiem Farjabas provinces Almaras rajona Sajed Kojan, Dalan un Kosbi ciematu iedzīvotājiem izdalītas 136 siltās ziemas segas.

Afganistānas ziemeļos aukstums ziemas laikā reizēm sasniedz pat mīnus 30 grādu atzīmi. Īpaši skarba bijusi iepriekšējā ziema.  Ņemot vērā ierobežotos dabas resursus, kuri izmantojami siltuma ražošanai, neattīstīto elektroenerģijas, elektropārvades un apgādes infrastruktūru, kā arī nabadzību, kas valda nomaļākos ciematos, šī palīdzība ir tieši laikā.

Latvijas attīstības palīdzības aktivitātes Afganistānas Farjabas provincē nodrošina Ārlietu ministrijas politiskais un attīstības padomnieks Valts Vītums, kurš kopā ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kontingenta pamatsastāvu strādā NATO Starptautisko drošības atbalsta Provinču atjaunošanas vienībā Farjabas provinces Meimanas pilsētā.

Latvija Afganistānai 2007.-2008. gadā attīstības sadarbības palīdzības ietvaros un saskaņā ar MK rīkojumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem  piešķīrusi 94 170 LVL.