Pirmsskolas izglītības iestāde „Sprīdītis” saviem audzēkņiem dāvina sporta svētkus
Autors: Līga Tarbuna, 14/11/2008 15:13

Skolēnu rudens brīvdienās pirmsskolas izglītības iestāde (PII) „Sprīdītis” saviem audzēkņiem Valmieras Pārgaujas pamatskolas sporta hallē organizēja sporta svētkus „Veselā miesā, vesels gars”. Sporta svētki kļuvuši par ikgadēju tradīciju, pateicoties ilggadējai sadarbībai starp PII „Sprīdītis” un Valmieras Pārgaujas pamatskolu.

PII „Sprīdītis” pirmsskolas sporta skolotāja Tatjana Prauliņa pastāstīja, ka jau sešus gadus bērni pamatskolas sporta hallē var piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs – ripināt lielās bumbas, pārvarēt barjeras, izmēģināt spēkus līdzsvara vingrinājumos. „Šie sporta svētki ir ļoti gaidīts pasākums - bērniem tas ik reizi ir liels notikums. Sporta halles telpas viņiem ir jauna vide, vienlaikus paverot plašākas sportošanas iespējas,” atzīst Tatjana Prauliņa, „Sprīdīša” kolektīva vārdā sakot pateicības vārdus Valmieras Pārgaujas pamatskolas direktoram Ivo Kalniņam, skolotājai Aivai Lapšei, kā arī visam skolas kolektīvam par lielisko sadarbību.

„Pēc sporta svētkiem bērni veidoja zīmējumus, tajos attēlojot, kādas sportiskās nodarbes vislabāk patikušas. Paustie viedokļi bija dažādi – vienam patika braukt ar ritenīšiem, citam – sist vārtos bumbu, vēl kādam – ripināt lielās bumbas un darboties ar mīkstajām bumbiņām,” atzina Tatjana Prauliņa, papildinot, ka šādi sporta svētki tiek organizēti ne tikai rudenī. Ziemā bērni var izbaudīt ziemas priekus – veidot sniegavīrus un pikoties iestādes teritorijā, arī pavasarī bērni piedalās sportiskās aktivitātēs. 

PII „Sprīdītis” metodiķe Guna Vorpa informē, ka sadarbība ar Valmieras Pārgaujas pamatskolu sākusies pavisam dabiskā veidā - vairums „Sprīdīša” audzēkņu savas skolas gaitas uzsāk tieši šajā pamatskolā. „Valmieras Pārgaujas pamatskolas audzēkņi vienmēr ir mīļi gaidīti viesi „Sprīdītī” un šādas tikšanās ir regulāras. Mūsu bijušie audzēkņi viesojas „Sprīdītī” ar skaistām koncertprogrammām, savukārt pirmsskolas vecuma bērni dodas uz pamatskolu, lai noskatītos kādu īpaši sagatavotu koncertu vai izrādi,” pastāstīja Guna Vorpa, piebilstot, ka bieži ciemiņi ar kādu muzikālu sveicienu ir arī bijušie „Sprīdīša” audzēkņi, kuri tagad mācās Valmieras Mūzikas skolā.  


Informāciju sagatavoja:
Līga Tarbuna
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tel.: 28382051