Notiek Zemgales novada Jaunsardzes „Vīru spēles”
Autors: Ieva Zieda, 06/11/2008 16:03

Rīt, 7.novembrī, vairāk nekā 130 jaunsargi no Zemgales novada tiksies Tukuma rajona Smārdes pagasta lidlaukā, lai piedalītos vienā no gada lielākajiem Jaunsardzes pasākumiem „Vīru spēles”.

Sacensībās jaunsargiem paredzēts – „mīnu lauka atmīnēšana”, šaušana ar pneimatiskajiem ieročiem, priekšmeta atrašana un atpazīšana ar binokļa palīdzību, paralēlo virvju pārvarēšana, līšana caur labirintu, karavīru mugursomas nešana, „ievainotā” transportēšana, tūrisma mezglu atpazīšana, mācību granātas mešana mērķī un citas dažādas aktivitātes.

Zemgales novada „Vīru spēļu” mērķis ir pārbaudīt jaunsargu komandu fizisko sagatavotību, pilnveidot fiziskās un militārās iemaņas, noskaidrot labākos sportistus jaunsargu vidū, kā arī attīstīt prasmi strādāt komandā.

Jaunsardzes kustība ir Aizsardzības ministrijas vadīta un finansēta Latvijas jauniešu interešu izglītība, kuru realizējot, jauniešiem tiek veidota pilsoniska apziņa un izpratne par demokrātisku sabiedrību, vienlaicīgi izglītojot jauniešus valsts aizsardzības jomā. Jaunsardzē iesaistījušies vairāk nekā 7300 jaunieši no visiem Latvijas novadiem. Detalizētāka informācija par Jaunsardzi: www.jaunsardze.gov.lv.


Jaunsardzes centra Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja
Ieva Zieda
26165802
Ieva.Zieda@jaunsardze.gov.lv
www.jaunsardze.gov.lv