6.decembrī - “Lielais Orientēšanās Brauciens”
Autors: Elmars Biele, 05/11/2008 15:51

2008.gada 6.decembrī interneta portāls www.iauto.lv rīko “Lielo Orientēšanās Braucienu”. 10 stundu laikā pasākuma dalībniekiem ar saviem automobiļiem būs jāatrod OZ kontrolpunktus (objektus dabā) un jānofotografējas pie tiem. Daļa no punktu atrašanās vietām būs atzīmētas kartē; daži punkti būs jāatrod "quest" jeb jautājumu veidā, daži - ar loģikas palīdzību, daži - ... lai paliek noslēpumā. Starp dažiem punktiem - iespējama leģenda vai citi uzdevumi. Par sacensību uzvarētāju kļūst ekipāža, kura atradusi un nofotografējusi pēc iespējas vairāk kontrolpunktu, iekļaujoties noteiktajā laikā. Kontrolpunktu atrašanas secība un maršruts paliek dalībnieku ziņā. Orientēšanās brauciena laikā dalībniekiem būs iespēja paēst pusdienas un iepildīt degvielu.

Pasākuma starts paredzēts Iecavā. Aptuvenais brauciena maršruts 500-800 km. Dalības maksa vienam automobilim - 60Ls. Sacensību uzvarētājiem - noderīgas balvas no mūsu atbalstītājiem.

Par atsevišķu samaksu brauciena dalībnieki varēs līdz rītam atpūsties, nopērties pirtī, kā arī pārnakšņot viesu namā “Romance”, starp Kandavu un Sabili.     

Nepieciešamais pasākumam: auto ar derīgu TA un OCTA, LV/LT karte (vēlams), fotoaparāts ar atmiņas karti, mobilais tālrunis, ceļošanai derīga pase.

Automobilim ir jābūt nokomplektētam ar aptieciņu, avārijas apstāšanās zīmi, ugunsdzēšamo aparātu.

Dalībnieku ekipāžā (vienā automobilī) personu skaits – ne vairāk kā auto ražotāja noteiktais maksimālais pasažieru skaits, bet ne mazāk kā 2 cilvēki – pilots un stūrmanis.

Pasākumā aizliegtās lietas: jebkādas GPS iekārtas, tas tiks kontrolēts.

Pasākuma plāns:

8:30 - 9:40 dalībnieku ierašanās, reģistrācija
9:45 dalībnieku sapulce
10:00 pirmā auto orientēšanās starts
20:00 pirmā auto finišs
22:00 uzvarētāju apbalvošana un atpūta viesu namā

Reģistrēšanās braucienam, kā arī sacensību nolikums atrodams www.iauto.lv sadaļā “iAuto tūrisma rallija kauss 2008”.


Elmars Biele
www.iauto.lv redaktors