Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 16. aprīlis 09:35:16
» Rimi pērn Pārtikas bankai ziedojis vairāk nekā 25 tonnas pārtikas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rimi pērn Pārtikas bankai ziedojis vairāk nekā 25 tonnas pārtikas
Autors: BNA LATVIA, 24/01/2022 16:54

Rimi pērn Pārtikas bankai ziedojis vairāk nekā 25 tonnas pārtikas Lielveikalu tīkls Rimi pērn Pārtikas bankai ziedojis vairāk nekā 25 tonnas pārtikas, kas ļāvis nodrošināt ikdienā tik ļoti nepieciešamās pārtikas pakas un maltītes zupas virtuvēs, gada laikā palīdzot gandrīz 22 000 cilvēku visā Latvijā. Kopumā Rimi ziedojumi veido 50% no visiem pārtikas ziedojumiem, un 90% pārtikas paku atrodams kāds no Rimi ziedotajiem produktiem, lielveikalu tīklam kļūstot par lielāko pārtikas ziedotāju Latvijā.

Pārtikas ziedojumus Pārtikas banka saņem gan no Rimi centrālās noliktavas, gan no veikaliem Rīgā un reģionos. Saziedotie produkti nonāk pie ģimenēm, kam nepieciešams atbalsts – kopumā pērn izdalīts vairāk nekā 7300 pārtikas paku, no kurām 90% paku iekļauti arī Rimi ziedotie produkti. Savukārt labdarības zupas virtuvēs ar Rimi ziedotajiem produktiem pagatavotas vai papildinātas vairāk nekā 8000 silto maltīšu.

Kopumā Rimi katru mēnesi ziedo vismaz tonnu pārtikas ar atbilstošiem un ilgiem derīguma termiņiem, piemēram, eļļu, makaronus, griķus, rīsus, konservus utt., visvairāk – maizi un dažādus maizes izstrādājumus. Tāpat tiek ziedota pārtika ar atbilstošu derīguma termiņu, kam konstatēts, piemēram, iepakojuma defekts, derīguma termiņa norādes defekts, nepilnības marķējumā vai citi defekti, kas neietekmē preces drošumu un lietošanu cilvēku uzturā. Tāpat tiek ziedoti svaigi augļi un dārzeņi, kuri ir gana kvalitatīvi tālākai izmantošanai, taču nav atbilstoši tirdzniecības prasībām. Savukārt zupas virtuvēm no veikaliem gan Rīgā, gan reģionos tiek ziedota arī svaiga, sasaldēta gaļa vai zivis, kā arī piena produkti ar pēdējās dienas termiņu, kas tajā pašā dienā tiek iekļauti siltas maltītes sastāvā.

“Laikā, kad energoresursu sadārdzinājuma rezultātā mājsaimniecību izdevumi ievērojami pieaug, svarīgi, lai ikvienam būtu pieejams ikdienas pārtikas nodrošinājums. Tāpēc arī šogad Rimi turpinās sniegt atbalstu Pārtikas bankai, meklējot arvien jaunus veidus un iespējas, kā nodrošināt ikdienā tik nepieciešamos produktus mazturīgām ģimenēm visā Latvijā. Ziedotās pārtikas apjomi aug ar katru nedēļu, un šobrīd ļoti aktīvi paplašinām ziedojuma apjomu ne tikai Rīgā, bet arī reģionos, lai vēl derīga pārtika atrastu savu pielietojumu, nevis nonāktu atkritumos,” saka Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

“Regulāri ziedojumi ļauj plānot atbalsta sniegšanu ilgtermiņā, kas ir īpaši nozīmīgi šajos mainīgajos apstākļos. Šobrīd vērojams pieteikumu skaita pieaugums, jo ģimenes ar bērniem un arī seniori skaudri izjūt izdevumu pieaugumu ar elektrību un komunālajiem pakalpojumiem. Diemžēl ģimenes budžets nepieaug, pandēmijas dēļ tas pat sarūk. Tādēļ mūsu sadarbībai ar Rimi šobrīd ir īpaši liela nozīme, mēs sniedzam reālu atbalstu trūkumā nonākušajiem līdzcilvēkiem, palīdzot ar maltītes nodrošināšanu, lai nebūtu jādzīvo izsalkumā. Saņemtā pārtikas paka arī ļauj ģimenei novirzīt naudu mājokļa izdevumu apmaksai vai senioram iegādāties nepieciešamās zāles, “ saka Pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” vadītāja Agita Kraukle.

Rimi ir Pārtikas bankas partneris jau sesto gadu, ziedojot produktus un regulāri palīdzot organizēt pārtikas paku akcijas Rimi veikalos visā Latvijā.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu