Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 04:50:17
» airBaltic ievieš elektroniskos lidojumu plānus pilotiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
airBaltic ievieš elektroniskos lidojumu plānus pilotiem
Autors: BNA LATVIA, 16/03/2021 14:18

Latvijas lidsabiedrība airBaltic nesen ieviesusi jaunu ilgtspējas projektu, aizstājot pilotu instruktāžas dokumentāciju ar elektroniskiem lidojumu plāniem, kuriem airBaltic piloti spēs piekļūt savos iPad planšetdatoros.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: “Mēs pilotu darbā iPad planšetdatorus ieviesām jau 2014. gadā, katru gadu ietaupot milzīgu daudzumu papīra un nodrošinot papildu darbības efektivitāti. Tagad mēs speram vēl vienu nozīmīgu soli elektroniskās lidojumu somas projektā, ar digitālu risinājumu aizstājot vienu no pēdējiem materiāliem, ko pilotiem bija nepieciešams izdrukāt pirms katra lidojuma.”

Pilotu instruktāžas dokumentācija satur lidojuma informāciju, laikapstākļu prognozes un informāciju par konkrētām lidostām, kā arī daudz ko citu. Lidojuma laikā pilotiem šīs veidlapas jāaizpilda ar roku un jāiesniedz tās apstrādei pēc lidojuma. Tagad viss šis process nodrošināts ar iPad planšetdatoriem.

airBaltic jau 2014. gadā ieviesa iPad planšetdatorus pilotu darbā, sniedzot iespēju izvairīties no nepieciešamības katrā lidojumā līdzi ņemt aptuveni 10-15 kilogramus ar lidojumam nepieciešamo informāciju, rokasgrāmatām un uzziņu materiāliem. Pēc trīs gadiem iPad tika ieviesti arī airBaltic apkalpes ikdienā.

2020. gada oktobrī airBaltic publiskoja savu pirmo ilgtspējas ziņojumu, sniedzot informāciju par airBaltic un tās meitasuzņēmumu ilgtspējas rādītājiem 2019. gadā. Detalizēts airBaltic ilgtspējas ziņojums ir pieejams lidsabiedrības mājaslapā: https://www.airbaltic.com/about/investors/sustainability_report_2019_en.pdf .

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu