Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 19:34:26
» Izsludināti divi Mediju atbalsta fonda konkursi 646 886 EUR vērtībā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izsludināti divi Mediju atbalsta fonda konkursi 646 886 EUR vērtībā
Autors: BNA LATVIA, 20/01/2021 12:33

Sabiedrības integrācijas fonds izsludinājis pieteikšanos divos no trim organizētajiem Mediju atbalsta fonda konkursiem. No Kultūras ministrijas budžeta piešķirtajiem līdzekļiem programmā "Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programmai" pieejams finansējums 536 886 EUR apmērā, bet programmā “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai latviešu valodā diasporai, personām ar invaliditāti un mediju kritikas jomā” – 110 000 EUR. 

“Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programmā” projektus iespējams iesniegt divās kategorijās – “Sabiedriski nozīmīgs saturs” un  “Latgales reģions”. Sabiedriski nozīmīga satura veidošanai reģionālajiem un vietējējiem medijiem piešķirti 470 000 EUR, kā arī atsevišķi izdalīts finansējums Latgales mediju atbalstam 66 886 EUR apmērā ar mērķi nodrošināt reģiona iedzīvotājiem kvalitatīvu un sabiedriski nozīmīgu politikas, ekonomikas vai kultūras notikumu atainojumu un padziļinātu procesu analīzi.

Konkursā “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai latviešu valodā diasporai, personām ar invaliditāti un mediju kritikas jomā” atbalstāmi projekti trīs kategorijās:

“Diasporas mediji - sabiedriski nozīmīga un kvalitatīva satura veidošana diasporas medijos, stiprinot ārzemēs dzīvojošo latviešu saikni ar Latviju un tās kultūru, kā arī veicinot diasporas pārstāvju interesi par iespēju atgriezties uz dzīvi Latvijā;
“Personas ar invaliditāti” – sabiedriski nozīmīga un kvalitatīva satura veidošana, adaptēšana vai pieejamības veicināšana personām ar invaliditāti, veicinot šīs sociāli mazaizsargātās grupas iekļaušanu sabiedrībā un ievērojot vienlīdzīgu iespēju principu;
“Mediju kritika” – mediju kritikas projekti, kas nodrošina mediju un plašākas sabiedrības spēju diskutēt un analizēt mediju satura, uztveres, ietekmes, kvalitātes un atbildīguma, kā arī pārvaldības un mediju nozares attīstības un tendenču jautājumus.
Programmā 40 000 EUR novirzīti diasporas mediju atbalstam, 20 000 EUR saturam personām ar invaliditāti un 50 000 EUR –  mediju kritikas žanram.

“Šogad “Mediju atbalsta fonds” ir piedzīvojis vairākas nozīmīgas pārmaiņas. Pirmkārt, sadarbībā ar nozares ekspertiem rūpīgi pārstrādāts konkursa nolikums, lai tā projektu pieteikšanu padarītu vienkāršāku un vieglāk saprotamāku. Otrkārt, nodrošināsim informatīvos semināros tiešsaistē, kur projektu pieteicējiem būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus pirms projektu pieteikuma iesniegšanas, kā arī  nodrošināsim īpašu audiovizuālu pamācību, kur soli pa solim skaidrosim, kā pēc iespējas precīzāk aizpildīt projekta pieteikumu. Treškārt, lai pilnībā nodrošinātu caurspīdīgu konkursa norisi, esam paredzējuši iespēju vērtēšanas komisijas darbā piedalīties arī novērotājam no mediju nozares. Ceram, ka mediji atzinīgi novērtēs uzlabojumus konkursa norisē,” skaidro Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Projektu pieteikumus pēc atbilstības un kvalitātes vērtēšanas kritērijiem vērtēs komisija, kura sastāv no četriem augstskolu pārstāvjiem, tai skaitā no reģionālajām augstskolām, kurās ir komunikācijas vai mediju programmas, vienas mediju jomas nevalstiskās organizācijas, kuras darbība ir vērsta uz žurnālistikas kvalitātes un mediju ētiskuma veicināšanu, pārstāvja   kā arī četriem valsts pārvaldes institūciju pārstāvjiem, no kuriem divi ir Kultūras ministrijas deleģēti pārstāvji, viens Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes deleģēts pārstāvis un viens Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvis, kurš vada vērtēšanas komisijas darbu, bet vērtēšanā un balsošanā nepiedalās.

Pērn kopumā tika atbalstīti 68 projektu pieteikumu “Mediju atbalsta fonds” ietvaros, tostarp 40 reģionālie un vietējie mediji, bet mediju satura veidošanai diasporai, personām ar invaliditāti un mediju kritikas jomā – 9. Sabiedrības integrācijas fonds šogad kopumā plāno izsludināt trīs mediju atbalsta programmas 1 364 087 EUR vērtībā, kas ir par aptuveni 200 000 EUR vairāk nekā pērn. Papildu iepriekš minētajām programmām, konkurss medijiem, kas darbojas nacionālā mērogā, tiks izsludināts š.g. februāra sākumā un būs pieejami 717 201 EUR.

“Mediju atbalsta fonda” mērķis ir atbalstīt medijus sabiedriski nozīmīga satura veidošanā un stiprināt nacionālo kultūrtelpu latviešu valodā, atbalstot nekomerciālas, sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanu medijos, kuras uzdevumi ir stiprināt valsts vērtības, valstisko apziņu, latvisko kultūrtelpu, kritisko domāšanu, veicināt mediju atbildīgumu un kvalitāti, kā arī sabiedrības saliedētību uz latviešu valodas pamata.

Plašāka informācija par konkursiem pieejama www.sif.gov.lv.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu