Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 25. aprīlis 04:11:44
» Sandors Līve iecelts par RB Rail AS padomes priekšsēdētāju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sandors Līve iecelts par RB Rail AS padomes priekšsēdētāju
Autors: BNA LATVIA, 14/01/2021 16:09

2021. gada 14. janvāris, Rīga – Sandors Līve (Sandor Liive), augstākā līmeņa vadītājs un uzņēmējs, iecelts par RB Rail AS padomes priekšsēdētāju. Kā padomes loceklis RB Rail AS viņš darbojas kopš 2020. gada novembra. Sandors Līve aizstāj Anrī Leimani, kurš turpmāk pildīs padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu. Katru gadu rotācijas kārtībā priekšsēdētāja amatu ieņem cits kopuzņēmuma dalībvalsts pārstāvis, 2021. gadā tas tiek nodots Igaunijai.

“Rail Baltica noteikti ir lielākais starpsavienojumu projekts kāds jebkad īstenots starp Baltijas valstīm. Projektam ir liela nozīme, padarot transporta nozari zaļāku un drošāku. Turklāt Rail Baltica būvniecība un ekspluatācija būs papildu izaugsmes katalizators Baltijas jūras reģionam," sacīja Sandors Līve. “Rail Baltica panākumi lielā mērā ir atkarīgi no cilvēkiem, kas to īsteno. Līdz ar to Baltijas valstu kopuzņēmumam RB Rail AS nepieciešams kļūt par daudz pievilcīgāku darba devēju talantīgiem un motivētiem ekspertiem. Kā priekšsēdētājs padomes darba kārtībā par prioritāti izvirzīšu darbinieku piesaisti.”

Sandors Līve ir pieredzējis vadītājs un dinamisks uzņēmējs, kas darbojies vairākās nozarēs, tostarp enerģētikas, komunikāciju, būvniecības, zinātnes, finanšu un sociālo pakalpojumu nozarē. Sandoram Līvem ir plaša augstākās vadības pieredze, strādājot ar Eesti Energia, kur viņš deviņus gadus ieņēma uzņēmuma vadītāja amatu, pirms tam strādājot kā finanšu direktors. Viņš ir ieņēmis finanšu direktora amatu arī Tallinas ostā. 

RB Rail AS padome sastāv no sešiem akcionāru ieceltiem un uz trim gadiem ievēlētiem locekļiem. Padomes uzdevums ir iecelt uzņēmuma valdes locekļus, izveidot un īstenot korporatīvās kontroles vidi un sniegt stratēģiskās vadlīnijas.

RB Rail AS padome sastāv no šādiem padomes locekļiem:

Igaunijas akcionāra izvirzīti: Ahti Kuningas, Igaunijas Ekonomikas un Komunikāciju ministrijas valsts sekretāra vietnieks, un Sandors Līve, neatkarīgais padomes loceklis.

Latvijas akcionāra izvirzīti: Ligita Austrupe, Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece, un  Anrī Leimanis, neatkarīgais padomes loceklis.

Lietuvas akcionāra izvirzīti: Karolis Sankovskis, AB LTG INFRA izpilddirektors, un Romas Švedas, AB LTG valdes priekšsēdētājs.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu