Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 03:47:15
» Veselības ministra amatā ievēlēts Daniels Pavļuts
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Veselības ministra amatā ievēlēts Daniels Pavļuts
Autors: BNA LATVIA, 08/01/2021 15:20

Veselības ministra amatā ievēlēts Daniels Pavļuts Veselības ministra amatā apstiprināts Daniels Pavļuts. Stājoties veselības ministra amatā, Pavļuts uzsvēra, ka viņa galvenā prioritāte amatā būs vakcinācijas tempu kāpināšana.

Par partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) Saeimas frakcijas vadītāja Pavļuta iecelšanu ministra amatā nobalsoja 61 deputāts, trīs balsoja pret, savukārt 32 parlamentārieši balsojumā nepiedalījās.

“Mediķi ir pandēmijas epicentrā. Viņiem vajadzīgs un tiks sniegts mūsu visu atbalsts. Mana pirmā un galvenā prioritāte būs vakcinācijas tempu kāpināšana un cilvēku līdzdarbošanās nodrošināšana. Tā ir mūsu iespēja atgriezties ierastajā ikdienā, virzīties uz visiem patiesi pieejamu veselības aprūpi un iziet no pandēmijas vēl spēcīgākiem nekā bijām,” norādīja Pavļuts.

Daniels Pavļuts ieguvis augstāko izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (1999.g.), profesionālo diplomu kultūras menedžmentā Londonas City Universitātē (2000.g.) un Hārvarda Universitātē ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā ar specializāciju līderībā (2007.g.).

Kopš 2017.gada Daniels Pavļuts ir politiskās partijas “Kustība “Par!”” valdes priekšsēdētājs, no 2018.gada 13. Saeimas deputāts, “Attīstībai / Par!” frakcijas vadītājs; Partiju apvienības “Attīstībai/Par” valdes loceklis, līdzpriekšsēdētājs.

Savā līdzšinējā darbībā Daniels Pavļuts bijis ekonomikas ministrs (2011.-2013.g.), Kultūras ministrijas valsts sekretārs (2003.-2006), ieņēmis vadošus amatus AS Swedbank (2010.-2011.), Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamerā (2008.-2011), Latvijas “Startup” uzņēmumu asociācijā “Startin.lv” (2016.-2017.). Daniels Pavļuts ir arī mācībspēks Rīgas Ekonomikas augstskolā (no 2008.gada) un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola RISEBA (no 2019.g.).

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu