Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 23. aprīlis 18:18:54
» Plašākas iespējas ielu tirdzniecības veikšanai Rīgā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Plašākas iespējas ielu tirdzniecības veikšanai Rīgā
Autors: BNA LATVIA, 18/09/2020 11:54

Rīgas domes pagaidu administrācija ceturtdien, 17. septembrī, nolēma, ka turpmāk ielu tirdzniecību varēs veikt arī mehāniskajiem transportlīdzekļiem un tirdzniecībai aprīkotiem velosipēdiem.

Šādu kārtību paredz akceptētie grozījumi Rīgas domes saistošajos noteikumos “Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība”.

Saistībā ar epidemioloģisko situāciju un starptautiski noteiktajiem pārvietošanās ierobežojumiem ir ļoti būtiski samazinājusies iedzīvotāju un tūristu plūsma pilsētā, kas tiešā veidā ietekmē tādas nozares jomas kā ēdināšanas un tirdzniecības biznesu. Domājot par nepieciešamajiem uzņēmēju atbalsta pasākumiem, vienlaikus tika pievērsta uzmanība arī moderno tehnoloģiju attīstības tendencēm, ko jau vairākus gadus iespējams novērot tirdzniecības sektorā.

Ņemot vērā minēto, tika izstrādāti pašvaldības saistošo noteikumu grozījumi, paredzot turpmāk atļaut veikt tirdzniecību arī no tirdzniecībai paredzētām piekabēm, mehāniskiem transportlīdzekļiem un tirdzniecībai aprīkotiem velosipēdiem.

Lai nepasliktinātu pilsētvides vizuālo uztveri, veicot tirdzniecību Rīgas vēsturiskajā centrā un aizsargājamās apbūves teritorijās, tirgotājiem gan būs jāievēro arī daži nosacījumi - ielu tirdzniecības aprīkojumā nedrīkstēs izmantot spilgtus toņus (ieteicams klusināts vai monohroms kolorīts) un aprīkojums nedrīkstēs traucēt gājēju plūsmu un satiksmi.

Grozījumi saistošajos noteikumos stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu