Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 16. aprīlis 18:02:55
» Vai korporatīvie pasākumi var uzlabot uzņēmuma rādītājus?
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Vai korporatīvie pasākumi var uzlabot uzņēmuma rādītājus?
Autors: BNA LATVIA, 20/06/2019 13:16

Vai korporatīvie pasākumi var uzlabot uzņēmuma rādītājus? Team building jeb korporatīvie pasākumi ir viena no tendencēm, ko uzņēmumi visā pasaulē ietver kā obligātu punktu attīstības plānos. Dažādi pētījumi liecina, ka darbinieki ir produktīvāki un daudz motivētāki strādāt, ja ir ergonomiska darba vide un saliedēts kolektīvs. Kāda veida korporatīvie pasākumi šobrīd ir pieprasīti uzņēmumu vidē?

Statistikas dati

Ārpus darba aktivitātes ir kas vairāk par vienkārši atpūtu kopā ar kolēģiem vai papļāpāšanu birojā. Korporatīvie pasākumi ir vajadzīgi, lai:
saliedētu kolektīvu;
uzlabotu savstarpējās komunikācijas prasmes;
veicinātu darbinieku lojalitāti;
veicinātu radošumu;
palīdzētu uzturēt pozitīvu garu;
attīstītu līdera prasmes;
mazinātu stresu un spiredzi darba vidē.

Kā liecina bit.ai publicētie dati, 75% darbinieki sadarbību komandā novērtē kā ļoti svarīgu, tomēr 86% darbinieku un vadītāju atzīst, ka komunikācija darbavietā ir neefektīva. Kā to uzlabot?

Izklaides iespējas korporatīviem pasākumiem

Mūsdienās izklaides programmas ir gana plašas, lai atrastu visiem darbiniekiem piemērotu izklaidi. Lai uz ārpus darba pasākumu ierastos pēc iespējas lielāks darbinieku skaits, ieteicams to sākt jau pēcpusdienā.

Klasiskais peintbols

Kas gan ir korporatīvie pasākumi, ja neesat devušies spēlēt peintbolu? Šī aktivitāte ir nemainīgi laba ideja, kā izaicināt sevi un vienam otru. Tagad ieroča stiprumus ir iespējams regulēt tā, lai trāpījums nebūtu tik jūtams, kā arī sievietes var uzvilkt papildu aizsargvestes.

Peintbolā izspēlēsiet dažādas misijas, piemēram, karoga uzvilkšana mastā, degvielas kannas nogādāšana bāzē, baznīcas atbrīvošana, naudas nolaupīšana u.c. Darbs komandā, līderisms un cīņa līdz galam raksturo uzvarētājus.

Lāzertags jeb lāzera peintbols

Korporatīvie pasākumi ar lāzertag spēli šobrīd ir ļoti pieprasīti. Šī ir peintbolam līdzīga aktivitāte, tikai cenas ziņā draudzīgāka, kā arī trāpījums nav sāpīgs.

Īsumā par lāzera peintbolu:

trāpījums nav sāpīgs, tas ir jūtams ar nelielu vibrāciju un skaņas signālu;

visa spēles statistika tiek uzkrāta sistēmā un pēc spēles katrs dalībnieks saņem diplomu ar rezultātiem;

spēles laikā netiek izmantotas krāsu lodītes, ar kurām varētu notraipīt apģērbu;

misijām tiek izmantoti dažādas viedierīces lielākai jautrībai un sarežģītības pakāpēm.

Spēles laikā azarts sitīs augstu vilni, jo misijās tiek izmantoti dažādi atribūti, piemēram, viedie kontroles punkti ar laika kontroli, sprāgstošas bumbas ar slepeno kodu, lielie karoga masti ar karabīni, puzles u.c.

Airsofts

Airsoft ir kaujas simulācijas sporta veids, kurā izmanto reālu ieroču replikas jeb kopijas un nelielas plastmasas bumbiņas lodīšu vietā. Šāda team building aktivitāte vairāk patiks vīriešiem, jo ieroči ir visai smagi, trāpījums ir jūtams un spēles gaita ir vairāk taktiska.

Braucieni ar elektrokartingiem

Elektrokartingi ir salīdzinoši jauns izklaides veids team building pasākumos, tādēļ ierasto kartingu vietā izvēlies šos! Elektrokartingu priekšrocības ir:

ātrs uzrāviens;

sānslīde līkumos;

dabai draudzīgāki braucamie;

nav nepatīkamā degvielas smaka;

kartinga jauda ir pielāgojama braucēja prasmēm

precīza brauciena laika uzskaite datora sistēmā.

Šis būs korporatīvais pasākums ar reālu adrenalīna devu, jo turnīrā ikviens gribēs gūt uzvaru un stāvēt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Kurš no Taviem kolēģiem ir ātrākais braucējs?

Pārgājiens pie dabas

Arī vasarā var rīkot team building pasākumus, turklāt atpūšoties pie dabas. Tas būs jo sevišķi patīkami saulainajās dienās, lai nebūtu kāri jānolūkojas uz labvēlīgajiem laikapstākļiem caur logu.

Izstrādā savu pārgājiena maršrutu ārpus Rīgas vai arī izvēlies kādu no jau izveidotiem, kas publicēti, piemēram, šajā mājaslapā! Lai būtu jautrāk, uz pārgājiena sākuma punktu dodaties nevis ar personīgajām automašīnām, bet sabiedrisko transportu!

Atpūta pirtī ar gaļas cepšanu

Ja negribas ko aktīvu, tad var relaksēties pirtī, pacept gaļu un veldzēties baseinā vai ūdens baļļā. Par šādu atpūtu neiebildīs neviens! Vēl jo labāk, ja atpūtas komplekss ir pieejams tuvu darbavietai, lai nenāktos ilgu laiku pavadīt ceļā. Kā vienu no opcijām aplūko šo jaunizveidoto atpūtas parku!

Korporatīvie pasākumi nav vienkārši naudas izšķērdēšana, bet gan ieguldījums uzņēmuma nākotnē, jo tikai motivēti un lojāli darbinieki strādās ar pilnu atdevi.

Motivēta darbinieka raksturojums

Motivēti darbinieki iesaistās uzņēmuma procesos, izsaka savu viedokli un jaunas idejas, kas palīdz novērst dažādas problēmas, ieviest inovācijas un uzlabot uzņēmuma rādītājus. Šie darbinieki ir lojāli, pozitīvi noskaņoti un strādā vienā uzņēmumā daudz ilgāk nekā tie darbinieki, kas nav motivēti.

Nemotivēta darbinieka raksturojums

Šie darbinieki fiziski atrodas darba vietā, bet nav ieinteresēti censties un uzlabot savu sniegumu. Labākais, ko no šādiem darbiniekiem var gaidīt, ir darba pienākumu minimuma izpilde, ko prasa amata pienākumi. Nemotivēti darbinieki nelabprāt iesaistās uzņēmuma procesos, turklāt bieži vien demotivē arī citus kolēģus.

Iekšējā mikro klimata uzlabošanai korporatīvie pasākumi ir vitāli nepieciešami. Tiek prognozēts, ka vajadzība pēc tiem tikai pieaugs, jo arvien lielāks uzņēmuma vadītāju skaits pievērsīs tam uzmanību un iekļaus arī uzņēmuma finanšu plānos.

Ja vēlies uzlabot arī sava uzņēmuma produktivitātes, labsajūtas un finanšu rādītājus, rīko korporatīvos pasākumus! Organizēšanā iesaisti aktīvākos un radošākos kolēģus!




KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu