Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 16. aprīlis 09:15:38
» Premjers prognozē pozitīvas EK atsauksmes par Latvijas 2019. gada budžetu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Premjers prognozē pozitīvas EK atsauksmes par Latvijas 2019. gada budžetu
Autors: BNA LATVIA, 20/11/2018 12:01

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) prognozē pozitīvas Eiropas Komisijas (EK) atsauksmes par nākamā gada Latvijas valsts budžeta aprisēm.

“Pēc manas informācijas būs ļoti labas atsauksmes,” intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Kučinskis.

Viņš atgādināja, ka uz EK aizsūtītās Latvijas 2019. gada valsts budžeta aprises nav nekas jauns, bet gan "iepriekšējā gada kopija", ņemot vērā pieņemto daudzgadu budžeta plānu.

“Visos noteiktajos ietvaros mēs iekļaujamies. Protams, ir bijušas arī publiskās diskusijas par EK vēlmēm mainīt budžeta plānu izvērtēšanas metodoloģiju, bet šobrīd nav indikāciju, ka komisija arī uz to ietu, tas daudzas dalībvalstis faktiski negodīgi nostādītu sliktākā situācijā,” sacīja premjers.

Runājot par problēmām veselības nozarē, viņš atzina, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta krīze nav vienas jautājums, bet, pēc premjera sacītā, jācer, ka esošās valdības prioritātes netiks aizmirstas. “Mēs esam apsolījuši un esam izdarījuši visu, lai nākamajā budžetā šīs būtu prioritātes. Protams, ka šis spiediens no valdības puses būs,” piebilda Kučinskis.

Kā ziņots, valsts budžeta ieņēmumi 2019. gadā plānoti 9,178 miljardu eiro apmērā, kas ir par 217 miljoniem eiro vairāk nekā 2018. gadā, savukārt valsts budžeta izdevumi plānoti 9,205 miljardu eiro apmērā, kas ir par 96 miljoniem eiro vairāk nekā 2018. gadā.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu