Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 18. aprīlis 15:02:59
» Ekonomists: Mūsu ekonomika aug, un esam krietni turīgāki
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ekonomists: Mūsu ekonomika aug, un esam krietni turīgāki
Autors: BNA LATVIA, 15/11/2018 12:17

Ekonomists: Mūsu ekonomika aug, un esam krietni turīgāki

Latvija kopumā nekad nav bijusi tik pārtikusi kā tagad, intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks. Viņš atzina, ka Latvijas tautsaimniecība pašlaik ir augšupejošā fāzē, un galvenie riski tās izaugsmei ir saistīti ar norisēm ārpus valsts, tostarp ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības jeb "Brexit".

Viņaprāt, Latvijas ekonomika ir augusi ne mazāk lēni kā kaimiņvalstu tautsaimniecības, un tā ir starp straujāk augošākajām ekonomikām reģionā. Latvijas ekonomika pašlaik ir izaugsmes fāzē - iekšzemes kopprodukts pieaug, bezdarbs ir samērā neliels, iedzīvotāju ienākumi aug, valdība ir piesardzīgāka savos tēriņos. 

"Mūsu ekonomika aug, un esam krietni turīgāki," ir pārliecināts Kazāks. Viņš uzsvēra, ka pašlaik Latvijas ekonomikā nav vērojami "treknie gadi", kas bija 2006. un 2007. gadā, un tas ir labi. "Pārspīlētības tagad ir krietni mazāk nekā iepriekš," sprieda Latvijas Bankas padomes loceklis. Pēc viņa teiktā, Latvijas ekonomikas izaugsme tagad ir mazāk atkarīga no iekšējiem riskiem, vairāk no ārējiem, tostarp no norisēm eksporta tirgos. 

“Nevar teikt, ka viss Latvijā ir lieliski un ka visu esam izdarījuši,” viņš gan piebilda. Latvijā izaugsme pašlaik vērojama visās nozarēs, izņemot finanšu sektoru, kur samazinās nerezidentu ieguldījumi. Tā izaugsme turpmāk lielā mērā būs atkarīga no Latvijas valdības, proti, no tā, kā tiks ieviesti Eiropas Padomes ekspertu komitejas „Moneyval” ieteikumi naudas atmazgāšanas novēršanā. Tam nav daudz laika, un, ja tas netiks izdarīts, tad sekas var būt nepatīkamas, teica Kazāks.

Pēc Latvijas Bankas padomes locekļa teiktā, Latvija ir veikusi vienkāršākās lietas, un, lai tā kļūtu par pārtikušu valsti, nepieciešams veikt sarežģītākas lietas.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu