Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 18. aprīlis 23:11:21
» Absurds: Kapos atzīmē kopiņas, par kurām nav samaksāta nomas maksa
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Absurds: Kapos atzīmē kopiņas, par kurām nav samaksāta nomas maksa
Autors: BNA LATVIA, 08/12/2017 09:58

Rūjienas kapos vērojams diezgan absurds skats - vairākās kopiņās saspraustas "parādzīmes". Aculieciniece no sākuma nodomājusi, ka kartona plāksnes noliktas pie tām kopiņām, kuras nav koptas, taču patiesība ir daudz skaudrāka, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Izrādījās, ka atzīmētas ir tās kapuvietas, par kurām piederīgie nav samaksājuši gada nodevu.

Raidījuma skatītāja uzdod retorisku jautājumu - vai tiešām šīs dvēselītes, kas tur atdusas, ir spējīgas samaksāt?

Rūjienas novada pašvaldības Nekustamā īpašuma nodaļas vadītājs Dairis Lācis skaidro, ka baznīca nav tikusi galā ar kapsētas apsaimniekošanu, tāpēc šo pienākumu pārņēmusi pašvaldība, kura izveidojusi saistošos noteikumus par nomas līgumiem.

Trīsvietīga kapa nomas maksa ir septiņi eiro gadā, un par šiem līdzekļiem tiek apsaimniekota teritorija, izvesti atkritumi un apmaksātas pārējās labiekārtošanas izmaksas.

"Šobrīd Skudrītes kapos atzīmētas 800 kapuvietas, vairāki cilvēki jau noslēguši nomas līgumus vai no tām atteikušies. Kapuvietas tiks aktētas vēl nākamos trīs gadus, ja nomnieks nepieteiksies, tā tiks izsolīta. Citu variantu, kā brīdināt tuviniekus, domes pārstāvji neredz," teikts sižetā.

Savukārt tiesībsargs ir norādījis, ka cilvēku informēšana, "novietojot paziņojuma dēli pie kapu kopas, ir absolūti neētiska un pret jebkādiem morāles standartiem." Viņš aicina pašvaldības izmantot citas parādu piedziņas metodes.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu