Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 24. aprīlis 19:14:10
» Reizniece-Ozola: Mediķu algu palielināšanai nepieciešami vismaz 80 miljoni eiro
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Reizniece-Ozola: Mediķu algu palielināšanai nepieciešami vismaz 80 miljoni eiro
Autors: BNA LATVIA, 27/04/2017 10:50

Šorīt raidījumā "900 sekundes" finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola vēstīja, ka mediķu algu pieaugumam nākamgad būtu nepieciešami vismaz 80 miljoni eiro.

''Veselības nozarei jau ir sagādāti nozīmīgi papildu līdzekļi, piemēram, nākamgad tie ir papildus 100 miljoni eiro, bet šo naudu nevarēs izmantot algu palielināšanai. Tā ir paredzēta strukturālajām reformām,'' stāsta finanšu ministre. Viņa arī atzīst, ka valdībai vajadzētu īstermiņa posmā nodrošināt mediķu algu pieaugumu, kam nākamgad būtu nepieciešami vismaz 80 miljoni eiro. Tomēr tiks vērtēts, kuras medicīnas jomas speciālistiem algu pieaugums nepieciešams visvairāk. "Finanšu ministrijai nav nekāda burvju nūjiņa. Ja politiķi nevar vienoties par risinājumiem, tad būtu jāmeklē alternatīvas," norāda D. Reizniece-Ozola. 

Taujāta par premjera Māra Kučinska teikto, ka naudu veselības nozarei varētu iegūt no palielinātā akcīzes nodokļa vai vēl kāda cita nodokļu palielinājuma, finanšu ministre apgalvo, ka būtu rūpīgi jāvērtē, kā šāda nodokļu celšana ietekmētu kopējo tautsaimniecību. ''Šis ir gads, kurā veselību liekam kā prioritāti. Mēs esam vienojušies, ka arī jau nākamajos gados plānotā nauda jaunajām politikas iniciatīvām tiks novirzīta veselības nozarei,'' atzīst D. Reizniece-Ozola. 

Finanšu ministre arī noraida pārmetumus par to, ka netiek domāts par autoceļu uzturēšanas un labiekārtošanas izmaksām. Viņa skaidro, ka nodokļu reformā ir padomāts arī par autoceļiem, kam no palielinātā akcīzes nodokļa tiks piemēroti aptuveni 25 miljoni eiro, raksta NRA.LV

Kopumā izmaiņas akcīzes nodoklī valstij dotu 30 miljonus eiro. ''Ja mēs nepalielināsim akcīzes nodokli, tad kaimiņi to noteikti izdarīs un uzņēmumi palielinātu cenas un līdz ar to ieguvēji vairāk būtu viņi, nevis valsts,'' skaidro ministre.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu