Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 03:29:11
» Mediju eksperts: Jaunajai NEPLP padomei priekšā trīs smagi uzdevumi
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Mediju eksperts: Jaunajai NEPLP padomei priekšā trīs smagi uzdevumi
Autors: BNA LATVIA, 19/01/2017 11:02

Jaunajai Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) būs jārisina trīs lieli, smagi uzdevumi. Pirmais un galvenais uzdevums ir saistīts ar sabiedrisko mediju stiprināšanu, intervijā Latvijas Radio atzina mediju eksperts, Latvijas Universitātes (LU) pasniedzējs Rolands Tjarve.

Tjarve pauda viedokli, ka Saeima, visticamāk, ceturtdien, 19.janvārī, apstiprinās visus četrus darbam NEPLP virzītos kandidātus.

Viņš uzsvēra, ka NEPLP ir priekšā ir trīs lieli, smagi uzdevumi. “Jātiek skaidrībā, beidzot jāizkustina no nulles punkta jautājums par vienotu, stipru sabiedrisko mediju. Es domāju, ka tas ir pats galvenais,” teica Tjarve.

Viņš norādīja, ka NEPLP jaunajā sastāvā būtu jāpanāk, lai sabiedriskie mediji pēc iespējas ātrāk izietu no reklāmas tirgus, vienlaikus nodrošinot pietiekamu finansējumu valsts budžetā.

Tāpat jaunajai valdei nāksies strādāt pie tā, lai sabiedriskajos medijos paaugstinātu programmu kvalitāti sabiedriskie mediji kļūtu par vietu, kur koncentrēta kvalitatīva žurnālistika.

Savukārt trešais uzdevums jaunajai NEPLP ir labāk uzraudzīt reklāmas izvietošanu elektroniskajos medijos. Viņš piebilda, ka šajā jomā pārkāpumi tiek konstatēti teju katru nedēļu, taču NEPLP līdzšinējā reakcija bijusi visai gausa.

Mediju eksperts uzsvēra, ka jaunajai NEPLP valdei priekšā ir izaicinājumi, kas saistīti ar ieilgušu problēmu risināšanu un dažādu starptautisku notikumu atrisināšanu, tai skaitā “Brexit” sekām.

“Tā kā ir trīs darbiņi. Pirmais – sabiedrisko mediju. Mediju telpas izmaiņas, kas varētu notikt saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos. Un trešais – esošo likumu ievērošana. Ļoti daudz darba!” piebilda Tjarve.

Jau vēstīts, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien, 17. janvārī, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļu amatiem nolēmuši virzīt bijušo “Latvijas Televīzija” programmu daļas satura redaktoru Ivaru Āboliņu, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektori Guntu Līdaku, SIA “Randala” valdes locekli un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēju Ievu Beitiku, kā arī producēšanas un mārketinga kompānijas “beach.lv” dibinātāju un producentu Patriku Grīvu.

Šodien par NEPLP jauno padomes sastāvu lems Saeima.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu