Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 25. aprīlis 21:06:52
» Kučinskis: Dzelzceļa elektrifikācijā ieguldītos miljonus varēs atpelnīt
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kučinskis: Dzelzceļa elektrifikācijā ieguldītos miljonus varēs atpelnīt
Autors: BNA LATVIA, 18/01/2017 10:39

Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis vēstīja, ka dzelzceļa elektrifikācijā ieguldītos miljonus eiro laika gaitā varēs atpelnīt.

Tiek vēstīts, ka pirmais dzelzceļa elektrifikācijas posms līdz Rīgai izmaksās 519 miljonus eiro. Kučinskis pauž, ka 350 miljoni eiro tiks piesaistīti no Eiropas struktūrfondu naudas. Premjers arī stāsta, ka gada nogalē bija bažas par to, ka šī nauda varētu iet secen, tomēr viss beidzies veiksmīgi. "Šādas summas ir jāsaskaņo Eiropas komisijā. Šos posms ir ļoti svarīgs posms savienojumā ar ''Rail Baltic''. Līdz ar to mēs būtu konkurētspējīgāki. Martā arī ir gaidāms Satiksmes ministrijas veidots biznesa aprēķinu plāns, kurā tiks uzrādīts, cik ilgā laikā kas tik apmaksāts,'' pauž Kučinskis. Taču viņa viedoklis esot nemainīgs - valsts budžets nedotēs šo projektu. Viņaprāt, ja elektrifikācijas projektam būs nepieciešami līdzekļi no citām sfērām, tad šo projektu varētu apturēt. Taču viņš uzticoties aprēķiniem, ka to nevajadzēs darīt. Savukārt pirmie aprēķini parāda, ka ieguldītā nauda ir atgūstama.

Latvijas pieredze lielu projektu risināšanā rāda, ka ne vienmēr spējam tikt galā ar tiem, tomēr premjers uzsver, ka šis projekts tiks stingri uzraudzīts. Viņš arī atzīst, ka visiem atmiņā ir vēl nesenais notikums, kurā par Eiropas struktūrfondu līdzekļiem netika iegādāti jauni vilcieni.

Jautāts par ēnu ekonomiku Kučinskis pauž, ka ir tikai loģiski, ka ēnu ekonomiku nevar apstādināt vienā dienā. ''Ir jāizšķir, kur ir represijas un kur ir sadarbība ar godīgiem nodokļu maksātājiem. Ne vienmēr tas ir skaidri izšķirams,'' stāsta premjers. Viņš arī atzīst, ka vins no lielākajiem trūkumiem ir tas, ka pārāk liela iedzīvotāju daļa neuzskata, ka nodokļu nemaksāšana būtu grēks. Ir jāsaprot, ka bez nodokļu maksāšanas nevarēsim iegūt arī kvalitatīvu veselības sistēmu un izglītību.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu