Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 18. aprīlis 20:06:48
» Norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni varētu tikt atcelta
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni varētu tikt atcelta
Autors: BNA LATVIA, 07/12/2016 10:52

Uzņēmēju un nevalstisko organizāciju kritizēta norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni varētu tikt atcelta, tā šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” atklāja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

No 2017.gada 1.janvāra noteiks minimālo sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu līmeni. Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” paredz darba devējam segt starpību līdz noteiktajam obligāto sociālās apdrošināšanas iemaksu objektam pat tad, ja darbinieks nestrādā atbilstošu slodzi.

Nākamgad obligātās sociālās iemaksas strādājošajiem būs jāveic 34,09% apmērā no darba ienākumiem, no kuriem 23,59% veiks darba devējs, un 10,50% – darba ņēmējs.

Kučinskis gan pieļāva, ka šī norma varētu tikt atcelta, ja izdosies atrast vienkāršāku mehānismu, kā ieplānot sociālās iemaksas.

Premjers skaidroja, ka patlaban notiek diskusijas ar uzņēmējiem, ministriju pārstāvjiem, Saeimas komisijās, tiek iesniegti priekšlikumi par izņēmumiem. Premjers norādīja, ka notiks diskusija par šīs normas aizstāšanu ar vienkāršāku un cilvēkiem labāk saprotamu.

No 2017.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim paredzēts pārejas periods, kad valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būs 75% apmērā no valstī noteiktās minimālās algas. Savukārt no 2018. gada 1.janvāra par katru darba ņēmēju, kuram atlīdzība ir noteikta mazāka par minimālo algu, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būs jāveic no valstī noteiktās minimālās algas.

Šonedēļ Saeimas Sociālo un darba lietu komisija konceptuāli atbalstīja papildus izņēmumu iekļaušanu likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”, kad norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni netiek piemērota.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu