Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 18. aprīlis 14:16:03
» VID vadītāja amata kandidāts: Dienesta prioritātei jābūt reputācijas atgūšanai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
VID vadītāja amata kandidāts: Dienesta prioritātei jābūt reputācijas atgūšanai
Autors: BNA LATVIA, 25/10/2016 15:14

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) primāri ir jāatgūst reputācija, otrdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja viens no trim palikušajiem dienesta vadītāja amata kandidātiem Kaspars Rumba, kas ir nodokļu plānošanas speciālists no auditorfirmas “Deloitte Latvia” un VID vadītāja konkursā pieteicies, jo gribot palīdzēt attīstīt Latvijas tautsaimniecību.

Rumba norāda, ka VID prioritātēm jābūt reputācijas atgūšanai, skaidrojot, ka VID jau tagad ir gana uz klientiem orientēta iestāde, tomēr, ja tā vēlas par sevi radīt sabiedrībā iespaidu kā klientiem atsaucīgu, tad reputācija ir svarīga un uzlabojama.

Kā otru prioritāti viņš nosauca VID pakalpojumu digitalizāciju. Piemēram, fizisko personu deklarācijas var vēl lielākā apmērā pieņemt elektroniski.

Rumba uzskata, ka VID ir pārāk daudz funkciju un, samazinot to skaitu, var veltīt vairāk līdzekļu pārējo darbinieku motivēšanai.

Jau vēstīts, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata pretendentu izvērtēšana norisināsies vēl līdz 1.novembrim. Pašlaik tiek gaidīti trešās kārtas rezultāti – personāla atlases kompānijas veiktais kompetenču vērtējums.

Izņemot Rumbu, kandidātu vidū vēl ir Andris Ņikitins, kas ir Latvijas Bankas finanšu stabilitātes pārvaldes vadītāja vietnieks, kurš savulaik bijis “Rīgas miesnieka” valdes priekšsēdētājs, vēlāk strādājis AS “Nordeka” un AS “Balta”. Uz amatu pretendē arī pašreiz apdrošināšanas kompānijās “Balta” un “Gjensidige Baltija” strādājošā Ilze Cīrule.

Jau ziņots, ka konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu tika saņemti 19 pieteikumi.

Kā zināms, septembra sākumā Valsts kanceleja izsludināja atklātu konkursu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam. Valsts pārvalde nākamo iestādes vadītāju redz kā mērķtiecīgu profesionāli ar vēlmi, vīziju un spēju pilnveidot VID par modernu un klientorientētu iestādi.

Lai nodrošinātu sekmīgu atlases procesu, Valsts kanceleja piesaistījusi arī personālatlases kompāniju, kas veiks darba tirgus izpēti, atlasīs atbilstošus pretendentus, aktīvi uzrunās un motivēs tos piedalīties konkursā. Cenu aptaujas rezultātā Valsts kanceleja izvēlējās SIA ”Eiro Personāls” piedāvājumu.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu