Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 16:13:16
» Koalīcija vienojas jaunajam VID vadītājam palielināt algu līdz 4030 eiro
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Koalīcija vienojas jaunajam VID vadītājam palielināt algu līdz 4030 eiro
Autors: BNA LATVIA, 29/08/2016 17:16

Koalīcijas partijas pirmdien pieņēmušas galīgo lēmumu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atalgojuma jautājumā. Koalīcija vienojusies nākamajam Valsts ieņēmumu dienesta vadītājam palielināt pamatalgu no 2441 eiro līdz 4030 eiro, ziņo TV3.

VID vadītājs varēs saņemt arī piemaksas par dienesta sasniegtiem rezultātiem līdz 60% no pamatalgas.

Līdz šim VID vadītāja pamatalga bija 2441 eiro.

Kā zināms, koalīcijas politiķi pauduši konceptuālu atbalstu Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja atalgojuma paaugstināšanai. Jau iepriekš izskanējis viedoklis, ka VID vadītāja atalgojums varētu tikt celts, lai raisītu interesi pieteikties VID ģenerāldirektora amatam.

Kā vēl pagājušajā nedēļā norādīja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš, konkursam uz VID vadītāja amatu nepiesakās nepienācīgā atalgojuma dēļ. “VID vadītāja atalgojuma dēļ, augstā līmeņa speciālisti no privātajām struktūrām neredz jēgu piedalīties konkursā, tāpēc nepieciešams atrisināt atalgojuma jautājumu,” uzskata Krieviņš.

Viņaprāt, VID atalgojuma politika ir jāatrisina kopumā un jāceļ atalgojums gan VID vadītājam, gan vietniekam un pārējiem darbiniekiem.

Jau vēstīts, ka pēc līdzšinējās VID ģenerāldirektora amata kandidātes Koļegovas atteikšanās pretendēt uz atbildīgo amatu nolemts rīkot atkārtotu konkursu. Lai izraudzītos piemērotāko kandidātu, paredzēts piesaistīt personālatlases kompānijas ekspertus.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu