Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 01:22:32
» Korupcijas skandāls neaptur “Latvijas tilti” turpināt sadarbību ar Klaipēdas ostu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Korupcijas skandāls neaptur “Latvijas tilti” turpināt sadarbību ar Klaipēdas ostu
Autors: BNA LATVIA, 28/07/2016 16:21

Neskatoties uz korupcijas skandālu, AS “Latvijas tilti” ir noslēgusi Būvniecības uzņēmuma līgumu ar Klaipēdas Valsts jūras ostas direkciju par Malku līča padziļināšanu. Līguma summa sastāda 11,73 miljoni euro (ieskaitot PVN). Būvdarbu sākums tiek plānots 21 dienu laikā no līguma parakstīšanas.

Kā informē uzņēmums, būvniecības uzņēmuma līgums ar Klaipēdas Valsts jūras ostas direkciju ir par būvniecības darbu izpildi objektā, un ietver Malku līča padziļināšanu līdz 14,5 m, ieskaitot krasta aizsardzības sienas izbūvi, līča botāniska rezervāta piekrastes un piekrastes Nr. 145 krasta aizsardzības būves daļas rekonstrukciju Perkelos ielā 10, Klaipēdā.

Tā kā objekts atrodas Malku līcī, blakus botāniskajai saudzējamai joslai, būvdarbi galvenokārt tiks veikti no ūdens, pielietojot peldošos līdzekļus un izmantojot ūdenslīdējus. Būvdarbi ietver gan krasta līnijas nogāzes nostiprināšanu 1020 m garumā ar zemūdens rievsienas palīdzību, gan 82.2 m krasta nostiprinājumu ar dzelzsbetona virsbūvi, kā arī piestātnes rekonstrukciju 27 m garumā un līča gultnes padziļinājumu 27 670 m3 apjomā.

“Ar līguma noslēgšanu uzņēmumam “Latvijas tilti” ir beidzies nopietns sagatavošanās darba posms un sācies atbildīgs būvniecības posms. Mums bija jāveic apjomīgs sagatavošanās darbs, lai pilnvērtīgi piedalītos Klaipēdas Valsts jūras ostas direkcijas iepirkuma procedūrā, nodrošinātu labāko piedāvājumu, kas ir par 250 000 eiro lētāks, nekā tuvāko konkurentu piedāvātā cena . “Latvijas tilti” pieredze šādu objektu celtniecībā, ražošanas bāze, augstie kvalitātes standarti un jaunāko tehnoloģiju izmantošana, ļauj mums objektīvi būt par Baltijas valstu tirgus līderi hidrotehnisko objektu celtniecībā,” norāda uzņēmuma prokūrists Aleksandrs Milovs.

AS “Latvijas tilti” jau līdz šim ir realizējusi vairākus nozīmīgus projektus Klaipēdas ostā.

Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas un Lietuvas korupcijas apkarošanas dienesti īstenoja operāciju, kurā aizdomās par kukuļošanu un ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu aizturēja astoņas personas. Divas personas aizturētas Lietuvā, bet sešas – Latvijā.

AS “Latvijas tilti” valdes priekšsēdētājs Genādijs Kamkalovs tiek turēts aizdomās par kukuļa došanu Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas infrastruktūras direktoram Ģediminam Zumaram. Tiek pieļauts, ka dotais kukulis pārsniedz 9500 eiro.

“Genādijs Kamkalovs, pārstāvot Latvijas kompāniju, kas uzvarējusi vairākos Klaipēdas valsts jūras ostas direkcijas būvdarbu konkursos vairāk nekā desmit miljonu eiro vērtībā, par direkcijā pieņemtiem Latvijas kompānijai finansiāli izdevīgiem lēmumiem vairākās reizēs devis G.Z. kukuli, kas vairāk nekā 250 reizes pārsniedz iztikas minimumu”, teikts Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta paziņojumā.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu