Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 16. aprīlis 17:24:53
» Turcijai vēl priekšā septiņi soļi līdz bezvīzu režīmam ar ES
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Turcijai vēl priekšā septiņi soļi līdz bezvīzu režīmam ar ES
Autors: BNA LATVIA, 22/06/2016 11:03

Turcijai vēl jāizpilda septiņi no septiņdesmit diviem nosacījumiem, kas jāīsteno, lai tā būtu pilnībā gatava bezvīzu režīmam, pavēstījis par migrāciju atbildīgas Eiropas komisārs Dimitris Avramopuls.

Bezvīzu režīma ieviešana jau jūnijā ir viena no Turcijas stingrākajām prasībām Eiropas Savienībai (ES) apmaiņā pret solījumu apturēt migrantu plūsmas uz Eiropu. Eiropas Komisija solīja Turcijai bezvīzu režīma ieviešanu, ja tā izpildīs visus solījumus, kas doti līgumā ar savienību ietvaros. Lai arī Ankara paudusi vēlmi, ka gribētu bezvīzu režīmu jau jūlijā, diplomātiski avoti vēsta, ka tas varētu būt iespējams tikai gada beigās.

Vēl nesen, vērtējot to, kā attīstās ES un Turcijas attiecības pēc līguma slēgšanas, par migrāciju atbildīgas Eiropas komisārs Dimitris Avramopuls pauda, ka Turcija strauji tuvojas bezvīzu režīmam, un vairs atlikuši vien septiņi nosacījumi, ko īstenot.

"No 72 nosacījumiem izpildīti ir 65 (...) Turcija ir apņēmības pilna šo mērķi sasniegt, lai tās pilsoņi brīvi varētu pārvietoties uz Eiropu. Runājot par termiņu, tas būs atkarīgs no abām pusēm, kad Turcija būs izpildījusi nosacījumus no savas puses un visas Eiropas Savienības atbildīgās iestādes būs pieņēmušas lēmumu,” pauda Avramopuls.

Pagaidām gan vēl nav zināms, vai Turcija piekāpsies, jo tā jau vairākkārt kategoriski noraidījusi dažas no prasībām. Tostarp Turcija nav gatava mainīt pretterorisma likumu un atcelt imunitāti deputātiem. Taču Eiropa uzsver, ka viņiem ir nepieciešams palīdzēt bēgļiem, tāpēc sadarboties ar Turciju nāksies gribas vai negribas to.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu