Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 10:08:44
Sociālpolitika » Uzdod rast risinājumu garantijas naudas iekasēšanai no administratīvi sodītiem ārzemniekiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Uzdod rast risinājumu garantijas naudas iekasēšanai no administratīvi sodītiem ārzemniekiem
Autors: Solvita Barkāne, 16/08/2010 14:54

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzdevusi Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas amatpersonām nedēļas laikā rast risinājumu, kā iekasēt garantijas naudu sodu nomaksai no ārzemniekiem, kuri izdarījuši administratīvi sodāmu pārkāpumu.

„Šobrīd tas, vai Latvijā administratīvo pārkāpumu izdarījis ārzemnieks samaksās naudas sodu, ir atkarīgs tikai no viņa godaprāta un sirdsapziņas. Likumdošana neparedz efektīvus mehānismus, kā no viņa šo naudas sodu iekasēt. Tādēļ veidojas situācija, ka ārzemnieks Latvijā izdara pārkāpumu, Valsts policijas darbinieki viņam uzliek naudas sodu, bet viņš mierīgi aizbrauc prom, to nesamaksājis, un nekādas sankcijas viņam par to nedraud,” norāda iekšlietu ministre L.Mūrniece.

Kā norāda iekšlietu ministre, kamēr starpvalstu līmenī nav izveidots vienots sodu piespiedu piedziņas mehānisms, Latvijā ir nepieciešams noteikt pagaidu regulējumu. Šobrīd efektīvākais risinājums būtu garantijas naudas iekasēšana naudas sodu nomaksai.

Lai nodrošinātu lēmuma par naudas soda uzlikšanu izpildi attiecībā pret ārvalstīs reģistrēto transporlīdzekļu vadītājiem, kuri Latvijas Republikas teritorijā ir izdarījuši dažādus administratīvos pārkāpumus, Ministru kabineta komitejas sēdē šodien izskatīja Satiksmes ministrijas izstrādātos grozījumus „Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, kuros tiek paredzēta garantijas naudas iekasēšana no ārzemniekiem, kas izdarījuši ar ceļu satiksmes drošību saistītus pārkāpumus.

Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki arvien vairāk saskaras ar ārzemniekiem, kas izdara administratīvos pārkāpumus, piemēram, nokārto dabiskās vajadzības pie Brīvības pieminekļa, pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, atrodas narkotisko vai alkoholisko vielu iespaidā sabiedriskā vietā utt., un pēc izceļošanas no Latvijas Republikas teritorijas, neveic tiem uzliktā naudas soda nomaksu likumā noteiktajā termiņā.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu