Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 21:16:16
Eiropas Savienība » Sāk piemērot ES vīzu kodeksu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sāk piemērot ES vīzu kodeksu
Autors: Solvita Barkāne, 30/03/2010 14:31

No 5. aprīļa sāks piemērot ES vīzu kodeksu. Tajā ir apvienoti visi tiesību akti, kuri reglamentē lēmumus par vīzām.

Iekšlietu komisāre Sesīlija Malmstrēma uzsvēra: „No 5. aprīļa noteikumi par Šengenas zonas vīzu izsniegšanu trešo valstu valstspiederīgajiem kļūs skaidrāki, precīzāki, pārredzamāki un taisnīgāki. ES vīzu varēs saņemt īsākā laikā. Ar ES vīzu kodeksu tiks nodrošināta pilnībā saskaņota ES vīzu tiesību aktu piemērošana.

Vīzu kodeksā apvienoti visi spēkā esošie tiesību akti par vīzām, un ar to paredz kopīgus noteikumus par vīzu izsniegšanas nosacījumiem un procedūrām. Tajā ietverti vispārīgi noteikumi, kā arī noteikumi, ar kuriem nosaka dalībvalsti, kas atbildīga par vīzas pieteikuma izskatīšanu, saskaņoti arī noteikumi par pieteikumu izskatīšanu un lēmumu pieņemšanu.

Vienotā ES vīzas pieteikuma veidlapa ir vienkāršota. Atsevišķu aizpildāmo lauciņu saturs ir precizēts, lai to būtu vieglāk saprast gan pieteikuma iesniedzējiem, gan konsulārajiem darbiniekiem.
Maksa par vīzu tiks atcelta arī citām personu kategorijām papildus esošajām, un bērniem vecumā no 6–12 gadiem par vīzu būs jāmaksā tikai 35 eiro (parastā maksa aizvien būs 60 eiro).

To trešo valstu valstspiederīgajiem, ar kurām Eiropas Savienība ir noslēgusi vīzu režīma atvieglošanas nolīgumus, maksa par vīzu joprojām būs 35 eiro.

Visbeidzot, ar to Eiropas Savienības delegācijām piešķir nozīmīgāku lomu dalībvalstu sadarbības koordinēšanā „Šengenas vietējās sadarbības jomā” trešās valstīs. Tādējādi tiks uzlabota procedūru saskaņošana.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu