Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 25. aprīlis 20:52:19
Makroekonomika » Ušakovs: Ienākumu nodokļa sadales kārtības maiņa draud sagraut pašvaldības budžetu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ušakovs: Ienākumu nodokļa sadales kārtības maiņa draud sagraut pašvaldības budžetu
Autors: Laima Paula, 19/10/2009 10:27

„Plānojot samazināt pašvaldību ieņēmumu bāzi un līdzšinējo 83% vietā no iekasētā iedzīvotāju ienākumu nodokļa turpmāk pašvaldībām novirzot tikai 80%, valdība var sagraut galvaspilsētas un citu pašvaldību budžetu. Tādējādi tiks apdraudēta arī pašvaldību pamatfunkciju izpilde,” uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Ja Saeimā tiks apstiprināts sagatavotais budžeta likums ar iecerēto iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalījumu starp valsti un pašvaldībām, Rīgas budžets zaudēs deviņus miljonus latu.

„Ņemot vērā to, ka tieši pašvaldībām šajā grūtajā laikā būs jānodrošina iedzīvotāju sociālā aizsardzība, tāda rīcība no valsts puses ir pilnīgi nesaprotama un neloģiska,” norāda domes priekšsēdētājs.

Valdība kārtējo reizi mēģina noņemt no sevis atbildību un veidot valsts budžetu uz iedzīvotāju, tai skaitā maznodrošināto, rēķina. Tiek apdraudēta sociālās palīdzības sniegšana, sabiedriskā transporta pakalpojumu un medicīnas aprūpes pieejamība, norāda R'igas domes speciālisti.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu