Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 30. aprīlis 07:28:52
Kultūra » Kino „Rīga”svin 85. dzimšanas dienu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kino „Rīga”svin 85. dzimšanas dienu
Autors: Sintija Pakalne, 12/12/2008 13:01

Šā gada 13. un 14. decembrī ar plašu svētku programmu tiek atzīmēta greznākā un vecākā Latvijas kinoteātra – kino „Rīga” – 85. dzimšanas diena. Svētku programmas nozīmīgākie notikumi ir īpaši kinoteātra jubilejai radīts vokāli instrumentāls koncerts „Rīgas kino stāsti” un prestižā Kannu kinofestivāla balvas „Zelta palmas zara” ieguvējas – režisora Lorāna Kantē filmas „Četrās sienās” – Latvijas pirmizrāde, informē Rīgas Kultūras aģentūra.

„Vēl pavisam nesen – septembrī, līdz ar vērienīgo rekonstrukcijas darbu noslēgšanos, kino „Rīga” piedzīvoja savu atdzimšanu un atkal kļuva pieejams skatītājiem,” atgādina Rīgas Kultūras aģentūras direktore Brigita Rozenbrika. „Savukārt šomēnes atzīmējam ne mazāk nozīmīgu notikumu – kinoteātra 85. dzimšanas dienu. Šai jubilejai par godu esam sagatavojuši īpašu svētku programmu gan mūsu lielajiem, gan mazajiem skatītājiem. Mēs aicinām visus kino „Rīga” draugus mums pievienoties un kopīgi svinēt šos svētkus,” viņa uzsver.

Svētku programmas īpašais pasākums – Jura Pakalniņa režisētais un Jura Vaivoda muzikāli noformētais koncerts „Rīgas kino stāsti” – skatītājus aizvedīs muzikālā kinoceļojumā no pagājušā gadsimta 20. gadiem līdz pat mūsdienām. Koncertā aktieri Artūrs Skrastiņš un Artis Robežnieks vokālās grupas „Mango” mūziķu pavadībā izpildīs Latvijā populāru komponistu dziesmas par Rīgu, kas sasauksies ar ekrānā projicētajiem fragmentiem no dokumentālām filmām.

Vēl apmeklētājiem būs iespējas novērtēt Kannu kinofestivāla balvu – „Zelta palmas zaru” – ieguvušās filmas, kas Eiropas kinoteātros izpelnījušas kino sensāciju statusu.

Mazajiem svētku apmeklētājiem kinoteātris piedāvā animācijas filmu seansus ar animācijas filmiņas „Māsa un brālis” pirmizrādi, tāpat bērniem būs iespēja piedalīties animācijas darbnīcā „Atdzīvini kino „Rīga” eņģeļus!”.

Paredzams, ka 2009. gadā kino „Rīga” ekrānos tiks demonstrētas vismaz 20 filmas, kas saņēmušas godalgas Eiropas kinofestivālos.



KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu