Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 23. aprīlis 13:01:39
Uzņēmējdarbība » Dienvidu tilta svinīgā atklāšana
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Dienvidu tilta svinīgā atklāšana
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Edijs Pālens, 17/11/2008 19:15


Šodien satiksmei svinīgi atklāja Dienvidu tiltu un trīs līmeņu estakādes pāri Krasta un Maskavas ielai – pusotru mēnesi pirms paredzētā nodošanas termiņa. Pēc neatkarības atgūšanas Dienvidu tilts ir vērienīgākā un komplicētakā būve Latvijas vēsturē, informē AS “Dienvidu tilts”.

Dienvidu tilta atklāšanas ceremonijā tiltu iesvētīja trīs Latvijas lielāko reliģisko konfesiju pārstāvji: Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Visaugsti svētītais Rīgas un visas Latvijas Metropolīts Aleksandrs un Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats. Pēc tilta iesvētīšanas Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks un AS “Dienvidu tilts” padomes priekšsēdētājs atklāja jauno tiltu, pārgriežot lentu. Uz tilta atklāšanu bija aicinātas Latvijas augstākās amatpersonas, Rīgas domes deputāti, vēstnieki, celtniecības procesā iesaistītie sadarbības partneri, lielāko uzņēmumu pārstāvji, viedokļu līderi, mediju pārstāvji, kā arī citi lūgtie viesi.

Par godu Dienvidu tilta atklāšanai un Latvijas valsts neatkarības 90. gadadienai, 17. un 18. novembrī, iestājoties tumsai, tiltam tika iedegts svētku apgaismojums. Dienvidu šķērsojuma pirmā kārta – tilts pāri Daugavai un estakādes pāri Krasta un Maskavas ielai – satiksmei tiks atklāta līdz 17. novembra pusnaktij, savukārt gājējiem tilts būs atvērts jau ātrāk – no plkst. 18.00.

“Dienvidu šķērsojums ir vērienīgākais satiksmes infrastruktūras objekts, ko pēdējās desmitgadēs ir īstenojusi Rīgas pilsēta. Jauns tilts un pievadceļi satiksmes organizēšanai Rīgā bija vitāli nepieciešams, jo pilsēta attīstās un arvien augošā satiksmes intensitāte prasa drosmīgu risinājumu. Tilta būvniecība bija sarežģīts un dažādu mītu apvīts process, taču es ar pilnu pārliecību varu teikt, ka arī turpmāk satiksme būs viena no pašvaldības galvenajām prioritātēm,” atzīst Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks.

“Esmu lepns, ka tieši dienu pirms Latvijas valsts 90. gadadienas, varam savai pilsētai pasniegt īpašu dāvanu – Dienvidu tiltu – piekto Rīgas tiltu pāri Daugavai. Lielus tiltus pasaulē neceļ bieži, tāpēc būvniekiem tas ir liels gods un izaicinājums. Tikai dienu no dienas saspringtā darbā mēs spējām pabeigt Dienvidu tiltu un estakādes pāri Maskavas un Krasta ielai pusotru mēnesi pirms paredzētā nodošanas termiņa. Esam guvuši nenovērtējamu pieredzi startam citos būvniecības projektos – tai skaitā starptautiskos,” uzsver AS “Dienvidu tilts” padomes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.




























































































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu