Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 20. aprīlis 16:36:42
Pasaule » Latvijā viesojas izcilais norvēģu polārpētnieks Berge Ouslands
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijā viesojas izcilais norvēģu polārpētnieks Berge Ouslands
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Edijs Pālens un no BØrge Ousland personīgā arhīva, 05/11/2008 17:05


Šodien viesnīcā "Reval Hotel Latvija" telpās norisinājās tikšanās ar izcilāko mūsdienu polārpētnieku Bergi Ouslandu (BØrge Ousland), kurš uzstājās ar prezentāciju "Pārspējot sevi", lai dalītos pieredzē par piedzīvoto savu ekspedīciju laikā.

Berge Ouslands iepazīstināja ar novērojumiem ekspedīciju laikā, pastāstīja, kā izdzīvot vienatnē skarbos dabas apstākļos, kā gūt spēku un mobilizēties nākamajiem soļiem brīdī, kad valda spēku izsīkums, kā nepadoties kārdinājumiem, tādējādi nenovirzīties un sasniegt izvirzīto mērķi, kā arī par citām tēmām.

Norvēģis Berge Ouslands ir izcilākais mūsdienu polārpētnieks, kurš pirmais vienatnē ir šķērsojis Ziemeļu un Dienvidu polu, Antarktiku, Ziemeļu ledus okeānu un divatā ar fotogrāfu Tomasu Ulriku šķērsojis Dienvidu Patagonijas ledāju. Berge Ouslands ir arī uzkāpis Everesta dienvidu virsotnē, sasniedzis Čo Oju kalnu Tibetā un Huayna Potos virsotni Bolīvijā, informē Valmieras rajona padomes speciāliste Eva Eglīte.




































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu