Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 25. aprīlis 20:50:14
Sports » „Aldaris” šogad jau sasniedzis tūkstošo alus vārījumu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
„Aldaris” šogad jau sasniedzis tūkstošo alus vārījumu
Autors: Renāte Logina, 19/08/2008 11:32

Šajā nedēļā A/S „Aldaris” atzīmē nozīmīgu notikumu uzņēmuma darbībā – šī gada tūkstošo vārījumu, informē A/S “Aldaris” konsultants Gints Lazdiņš.

„Šī ir desmitiem gadu sena tradīcija mūsu uzņēmumā, kas tradicionāli tiek atzīmēta alusdarītavas sirdī vārītavā – vietā, kur alum tiek dota dzīvība,” stāsta A/S „Aldaris” valdes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Viena vārījuma ietvaros alus iziet pilnu ražošanas ciklu – tiek samalti graudi, izvārīta, atdzesēta un noraudzēta misa. Kad alus ir nobriedis, to filtrē. „Vienā dienā A/S „Aldaris” parasti tiek izvārīti astoņi vai deviņi vārījumi, kas kopumā ir ap 400 tūkstoši litru alus. Ik dienu tiek vārīta kāda konkrēta alus šķirne un šīgada tūkstošais vārījums būs „Aldara Stiprais”,” skaidro I.Šure.

Ja pagājušā gadsimta 80. 90.gados tūkstošais vārījums parasti tika izvārīts gada nogalē vai arī tā nebija vispār, tad pēdējos gados šis uzņēmumam nozīmīgais mirklis aizvien vairāk pietuvojas gada vidum. „Esam nosprauduši sev mērķi tuvākajā laikā sasniegt arī divtūkstošo vārījumu viena ražošanas gada ietvaros,” stāsta I.Šure, piebilstot, ka arī pērngada tūkstošais vārījums atzīmēts augustā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu