Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 23. aprīlis 21:03:20
Sociālpolitika » Kaili dabas draugi protestē pret lāčādu izmantošanu goda sardzes cepuru izgatavošanai
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Kaili dabas draugi protestē pret lāčādu izmantošanu goda sardzes cepuru izgatavošanai
Autors: Laura Rence, fotogrāfs: Miks Latvis, 15/07/2008 12:50


Nodibinājums "Dzīvnieku drauga fonds" kopā ar citām Latvijas dzīvnieku aizsardzības organizācijām un pārstāvjiem no Lielbritānijas šodien organizēja piketu pie Lielbritānijas vēstniecības.

Piketa dalībnieki atkārtoti aicināja Viņas Karalisko Augstību Karalieni Elizabeti II, Princi Čārlzu un Lielbritānijas Aizsardzības ministriju pārtraukt Kanādas melno lāču nogalināšanu Karalienes Goda sardzes dekoratīvo cepuru izgatavošanai.

Tērpjoties gan neīstās lāčādas cepurēs un turot rokās plakātu ar uzrakstu "Kaili, nevis lāčādās", dalībnieki izteica protestu pret šo dzīvnieku nežēlīgo izmantošanu. Dzīvnieku aizsargi uzskata, ka tradīcija nav attaisnojums cietsirdībai.

Kā pastāstīja piketa dalībnieki, lai izgatavotu vienu šādu cepuri, ir nepieciešama viena Kanādas melnā lāča āda. Daudzi lāči tiek šauti vairākas reizes, līdz tie iet bojā. Daži, kuri pamanās pēc pāris šāvieniem aizbēgt, parasti noasiņo līdz nāvei. Ja tiek nogalināta lāču māte, mazie lācēni nomirst bada nāvē.




































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu